Χανιά | Επιτυχείς οι «Σχολές Γονέων» του Δήμου Πλατανιά

χανιά-επιτυχείς-οι-σχολές-γονέων-το-843076

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά – στο πλαίσιο του διαδημοτικού προγράμματος “Σχολές Γονέων” – δύο πολύ ενδιαφέρουσες ημερίδες συμβουλευτικής για γονείς με τη συνεργασία των κοινωνικών φορέων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Άγιος Χριστόφορος”.

Το θέμα της πρώτης συμβουλευτικής ημερίδας – που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου – ήταν «Εφηβεία και Αλκοόλ», με εισηγητή τον κ. Γαβριλάκη Γεώργιο, Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Μονάδας Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και με τη συμμετοχή εθελοντών της Δομής.

Στη δεύτερη ημερίδα – που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου – εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Άγιος Χριστόφορος”, κ. Πολέντας Σταύρος και το θέμα που ανέπτυξε ήταν: “Οδηγική Συμπεριφορά των νέων και ενημέρωση για τις ευθύνες και τα δικαιώματα των γονέων στα τροχαία”.

Και τις δυο εκδηλώσεις χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος επισήμανε τη σημασία των παραπάνω δράσεων για την ενημέρωση των γονέων ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο και το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Σημειώνεται, ότι σα σεμινάρια συμβουλευτικής – στο πλαίσιο του διαδημοτικού προγράμματος “Σχολές Γονέων” – απευθύνονται σε γονείς με παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-18 χρονών και έχουν ως στόχο να τους ενημερώσουν σε θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογικά και ιατρικά τα οποία αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής προκειμένου να ενημερώνονται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα: 28213 41040 & 28213 41033 και στο email: [email protected]

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook