Χανιά | Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη προσωπικού στις ΚΟΜΥ – Παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να κάνουν τεστ

χανιά-επιτακτική-ανάγκη-η-πρόσληψη-πρ-1358960

Δεκάδες παιδιά που περίμεναν να κάνουν rapid test στο ειδικό σημείο δειγματοληψίας που έχει δημιουργηθεί στο προαύλιο του ΕΦΚΑ, στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στα Χανιά, αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να κάνουν το τεστ τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που βρίσκονταν εκεί, οι δειγματοληψίες σταμάτησαν λίγο πριν τις 16:00.

Οι γονείς διαμαρτύρονται, καθώς η μόνη εναλλακτική που έχουν, είναι να απευθυνθούν σε φαρμακεία για να κάνουν τα παιδιά τους το τεστ, όπου πρέπει να πληρώσουν. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι το να στέκεται κανείς χωρίς λόγο, όπως αποδεικνύεται, σε αυτή την ουρά, όπου κάποια από τα παιδιά σίγουρα νοσούν, καθιστά πιο πιθανό να κολλήσουν και τα παιδιά που είναι υγιή.

Όταν το προσωπικό που έκανε το τεστ, ανακοίνωσε ότι σταματάει η δειγματοληψία, εκδηλώθηκε αγανάκτηση από συγκεντρωμένους γονείς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ (κινητές ομάδες υγείας) του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης, το προσωπικό που έχει στη διάθεσή του απλά δεν επαρκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ντουκάκη, οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τα τεστ από την αρχή της πανδημίας, παραμένουν και τώρα και έχουν διενεργήσει – και διενεργούν καθημερινά – όλα τα τεστ στον νομό Χανίων, σε σταθερά σημεία και σε όλες τις περιπτώσεις όταν χρειαζόταν να μεταβούν εκτάκτως σε χωριά. Έχουν επωμιστεί όλο το βάρος, δουλεύοντας ασταμάτητα.

«Με το προσωπικό που έχουμε, απλά δεν γίνεται πια κάτι παραπάνω. Πρέπει να σχολάσουν και αυτοί να πάνε σπίτι τους. Και όταν σταματούν να κάνουν δειγματοληψίες, δεν σημαίνει ότι φεύγουν. Για παράδειγμα, όταν σταματούσαν τα τεστ στις 16:30, φεύγουν σχεδόν στις 18:30», ανέφερε ο κ. Ντουκάκης.

Είναι αδύνατον να κατηγορήσει κανείς τους γονείς που διαμαρτύρονται για τα παιδιά τους, αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει και τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά, το προσωπικό των οποίων πράγματι τα έχει δώσει όλα, δουλεύοντας σε εξοντωτικούς ρυθμούς αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Αναρωτιέται όμως κανείς, αν είναι τόσο δύσκολο για το ελληνικό κράτος να προσλάβει 5-6 περισσότερους ανθρώπους στην ΚΟΜΥ των Χανίων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, πληρώνουν κάθε μήνα τις εισφορές τους και έχουν την απαίτηση τα χρήματά τους να έχουν ανταπόδοση.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

One thought on “Χανιά | Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη προσωπικού στις ΚΟΜΥ – Παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να κάνουν τεστ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook