Χανιά | Επιστολή Βουλγαράκη στον Υπουργό Παιδείας για το δημόσιο ΙΕΚ

χανιά-επιστολή-βουλγαράκη-στον-υπουρ-782520

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απέστειλε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, με θέμα τις δυσμενείς συνθήκες φοίτησης των Δημοσίων ΙΕΚ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην έγγραφη διαμαρτυρία που του παρέδωσαν οι Σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί του χθες, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ίδρυση και η λειτουργία των Δημοσίων ΙΕΚ αποτέλεσε μία παροχή από το κράτος προς τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες της ελληνικής κοινωνίας, προς τα παιδιά τους, μια ακόμη ευκαιρία για σπουδές μετά το Λύκειο, με την υποστήριξη της Πολιτείας.

Η χθεσινή μου συνάντηση με τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ακρωτηρίου Χανίων με προβλημάτισε πολύ εάν και κατά πόσο συνεχίζουν τα ΙΕΚ να υπηρετούν τον ως άνω βασικό σκοπό της ίδρυσής τους. Ειλικρινά, ένοιωσα μεγάλη απογοήτευση από την περιγραφή των συνθηκών, μέσα στις οποίες καλούνται να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Όταν καλούνται να πληρώσουν τα ίδια τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειάζονται για τα εργαστήριά τους ή τις φωτοτυπίες των βιβλίων, αφού βιβλία δεν υπάρχουν.

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω την έγγραφη διαμαρτυρία των Σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ακρωτηρίου και σας παρακαλώ όπως δώσετε τη δέουσα προσοχή στα αιτήματά τους. Παρακαλώ για την παρέμβασή σας ώστε να αρθούν οι δυσμενείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και οι οποίες καθιστούν απαγορευτικές τις σπουδές για τα πτωχά στρώματα του πληθυσμού μας.

Γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, Ιδιωτικά ΙΕΚ υπάρχουν, τα οποία μάλιστα παρέχουν υψηλής ποιότητας σπουδές. Η ανάγκη λοιπόν κάποιου να σπουδάσει σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ προέρχεται, κατ’ αρχάς, από την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στη δαπάνη του Ιδιωτικού. Και η Πολιτεία οφείλει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook