Χανιά | Επιστολή της ΟΕΒΕΝΧ για τα μέτρα προς τον πρωθυπουργό

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Χανίων με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ του αποστέλλει επιστολή διεκδικώντας επιπλέον στήριξη για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Χανίων με την ευκαιρία των δηλώσεών σας στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης ως προς το χειρισμό των επιπτώσεων της οικονομίας από τον covid 19 και συντασσόμενη με την γενικότερη άποψη της ΓΣΕΒΕΕ κρίνει τις εξαγγελίες θετικές, αλλά δυστυχώς μη επαρκείς για να στηριχτεί ο μικρός και πολύ μικρός επαγγελματίας, έμπορος, βιοτέχνης και αυτοαπασχολούμενος και ιδιαίτερα στα Χανιά ένα κατ εξοχήν τουριστικό προορισμό που λόγω της πανδημίας οι επιπτώσεις είναι ακόμα εντονότερες και από αυτές της δεκαετίας της οικονομικής κρίσης των μνημονίων.

Κρίνουμε απαραίτητη την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συμπληρωματικά μέτρα και σας αναφέρουμε μερικά από αυτά:

1. Άμεσες φορολογικές ελαφρύνσεις.
2. Παράταση του μέτρου μείωσης του ενοικίου 40% έως τον Απρίλιο του 2021 με κρατική εντολή και ταυτόχρονη στήριξη των ιδιοκτητών.
3. Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και πίεση του τραπεζικού συστήματος για ρευστότητα στην αγορά. Με ταυτόχρονη διεύρυνση του πολύ σωστού μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε κωδικούς ΚΑΔ και κεφαλαίων.
4. Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις.
5. Ρύθμιση επιταγών με παράλληλη ενεργοποίηση του μέτρου των 48 έως 100 δόσεων.
6. Πραγματική στήριξη της εργασίας με ταυτόχρονη στήριξη της επιχειρηματικότητας, χρηματοδοτώντας το μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων.
7. Έναρξη όσο το δυνατόν συντομότερα περισσοτέρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ εκμεταλλευόμενοι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης της πανδημίας.

Κύριε Πρόεδρε, είμαστε βέβαιοι ότι καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που περνάει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και αναμένουμε συμπληρωματικά μέτρα στήριξης για να αποφύγουμε τα επερχόμενα χιλιάδες λουκέτα που διαφαίνονται στο βάθος του τούνελ.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ