Χανιά | Επιστολή λογιστών προς τον Πρωθυπουργό: Διαμαρτύρονται για «απαράδεκτες πρακτικές στελεχών του Υπουργείου Εργασίας»

χανιά-επιστολή-λογιστών-προς-τον-πρωθ-1039182

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία διαμαρτύρονται  «για τις κατ’ επανάληψη απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζουν, πρακτικές ορισμένων αρμόδιων στελεχών του Υπ. Εργασίας» με αφορμή τις ανακοινώσεις για τις αναστολές του Μαρτίου, αποστέλλει ο Σύλλογος αδειούχων Λογιστών Χανίων.

Προς:

Πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη Κυριάκο

Βουλευτές Χανίων

Κοιν:

Υπουργό Εργασίας κο Χατζηδάκη – Γ.Γ. υπ Εργασίας κα Στρατινάκη

ΠΟΦΕΕ – ΟΕΕ

Συλλόγοι Λογιστών όλης της Χώρας

Εργατικό Κέντρο Χανίων

Μέλη Συλλόγου Λογιστών ν. Χανίων

Χανιά 8/3/2021 – Αρ πρωτοκ 20210308α

Θέμα: Διαμαρτυρία για τις κατ’ επανάληψη απαράδεκτες πρακτικές ορισμένων αρμόδιων στελεχών του Υπ. Εργασίας. Το σημερινό επεισόδιο αφορά τις ανακοινώσεις για τις Αναστολές του μηνός Μαρτίου.

Κ Πρωθυπουργέ,

Επανερχόμαστε για πολλαπλή φορά να σας καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση ορισμένων στελεχών του Υπουργείου Εργασίας που εμπλέκονται στην λήψη των αποφάσεων και σας ζητάμε,  τις εγκυκλίους και τα Δελτία Τύπου,  να τα συντάσσουν αρμόδιοι με γνώση και εμπειρία ώστε αυτές να έχουν επιστημονική βάση και να μην είναι οδηγίες εκ του προχείρου.

Σας καταγγέλλουμε επαναλαμβανόμενες απαράδεκτες πρακτικές αλλά μας είναι αδύνατο να σας περιγράψουμε τι έχει συμβεί ως τώρα. Για κάποια από αυτά σας παρακαλούμε να ανατρέξετε σε προηγούμενες επιστολές που σας έχουμε στείλει.  Σήμερα  θα αναφερθούμε μόνο σε αυτά που έγιναν εντός των τελευταίων 48 ωρών !

Το πρωί της 3ης Μαρτίου οι Φοροτέχνες Λογιστές ενημερώθηκαν από την εγκύκλιο  9500/322/2-3-2021 (Β’ 821) ότι δεν μπορούν να βγάλουν σε αναστολή επιχειρήσεις με έναρξη μετά την 1/1/2018 ή επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή … όσες (άκουσον – άκουσον) άνοιξαν υποκατάστημα μεταξύ 1/4/19-31/12/2020 (!!!!). Προφανώς ήταν όλα λάθος.

Το τι αναστάτωση έγινε και τι ταλαιπωρία βιώσαμε είναι αδύνατο να σας το περιγράψουμε. Όμως  κ Πρωθυπουργέ αυτό επαναλαμβάνετε και σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως τόσες φορές για να επιμεληθείτε του θέματος. Εσείς απομακρύνατε μόνο τον κ Βούρτση αλλά το πρόβλημα βλέπουμε πως είναι άλυτο. Στη αρχή που έλειπε η εμπειρία και ο σχεδιασμός ήταν λογικό. Τι συμβαίνει όμως και ακόμα αλωνίζουν κάποιοι που συνεχίζουν να επιτελούν πολύ πρόχειρα τις αρμοδιότητες τους;

Στην συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, διορθώνει το Υπουργείο το λάθος της εγκυκλίου με ένα Δελτίο Τύπου που λέει πως και οι  περιπτώσεις αυτές μπορούν να μπουν σε αναστολή. Αν σας πουν κ. Πρωθυπουργέ πως ήταν εντάξει η πρωινή εγκύκλιος τότε γιατί έβγαλαν εσπευσμένα Δελτίο Τύπου το απόγευμα;  Αυτά σας τα λέμε, με την λογική ότι  δεν έχετε χρόνο να τα διαβάσετε. Αν είχατε θα καταλαβαίνατε πόσο πρόχειρα βγάζουν εγκυκλίους.

Δυστυχώς δεν τελειώσαμε.

Την επόμενη ημέρα, στις 4/3/2021, συνειδητοποιούν  ότι … δεν πρόλαβαν  (ξανά !!) να φτιάξουν σωστά  τα συστήματα τους στο ΕΡΓΑΝΗ και ζητούν με επείγουσα ανακοίνωση από όσους εργοδότες είχαν υποβάλλει την ίδια ημέρα αναστολές ως πληττόμενοι, να διενεργήσουν – λέει – επανέλεγχο (!!!!), και μας ζητούν να το κάνουμε –λέει – αυτό από την επόμενη ημέρα (σ.σ.5/3/2021) και ώρα 12:00…

Και βεβαίως ήρθε το αύριο (ακριβώς στις 5/3/2021) αλλά μονάχα που στις 12:00 δεν δούλευε (ξανά) το σύστημα…

Κ Πρωθυπουργέ. Έχουμε υπερβεί τα σύνορα των ορίων μας. Μόλις τα υπερβήκαμε βρεθήκαμε σε μια νέα περιοχή όπου κυριαρχούν  άλλα συναισθήματα… Αυτήν την στιγμή τα επεξεργαζόμαστε… Σας παρακαλούμε κάντε κάτι να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση.

Υ.Γ. Συνάδελφοι δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των αναστολών Μαρτίου  (έληξαν 8/3 στις 16:01). Με όλα αυτά που σας προαναφέραμε φταίνε που δεν πρόλαβαν; Θα αναλάβουν οι λογιστές να πληρώσουν τους εργαζόμενους που δεν πρόλαβαν να βγάλουν σε αναστολή; Τι θα κάνετε γι αυτό;”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook