Χανιά | Επιστολή-κόλαφος γονέων Γραμβούσας για το νηπιαγωγείο – Δείτε τι καταγγέλλουν

Με μια ιδιαίτερα φορτισμένη επιστολή, την οποία υπογράφουν επώνυμα 24 άνθρωποι, αλλά και σύλλογοι και το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, οι γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου Γραμβούσας καταφέρονται εναντίον της στάσης που έχουν τηρήσει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της εκπαιδευτικού που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, συμπεριφερόταν στα παιδιά τους με ακατάλληλο για τη θέση της τρόπο (ΕΔΩ).

Οι γονείς αναφέρουν αναλυτικά τα όσα φέρονται να προηγήθηκαν της δημοσιοποίησης της καταγγελίας τους, αλλά και τα όσα φέρονται να έγιναν μετά από τη δημοσιοποίησή της, καταλογίζοντας ουσιαστικά στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και στον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Χανίων, πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης.

Υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που ανακίνησαν το ζήτημα, εισέπραξαν σε απάντηση μια παρελκυστική τακτική όπου κάθε φορά τους ζητείτο να δώσουν και άλλο χρόνο, χωρίς όμως να αλλάζει τίποτα.

Καταφέρονται και εναντίον του προέδρου του ΣΕΠΕ Χανίων, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι καθησύχαζε την εκπαιδευτικό.

Καταγγέλλουν την ύπαρξη “συστήματος” που προσπαθεί να τους παρουσιάσει ως κατηγορούμενους και δηλώνουν πως στόχος του ήταν όλα να μείνουν κρυφά.

Τέλος, επαναλαμβάνουν με τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να ξανασυναντηθεί με τα παιδιά τους.

Η επιστολή:

“Είμαστε οι γονείς του Νηπιαγωγείου Γραμβούσας, έχοντας την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του τόπου.

Καθώς φαίνεται, η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, έχουν περισσότερο άγχος από μας για το πού θα καταλήξει το θέμα με την εκπαιδευτικό, γι’ αυτό ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό της και έσπευσαν να μιλήσουν στα αθηναϊκά κανάλια(κάτι που εμείς αρνηθήκαμε αν και μας τηλεφωνούν καθημερνά) κάνοντας έτσι δυσμενέστερη τη θέση της συναδέλφου τους. Μία υποστήριξη που είναι ολοφάνερο πως έχει ως στόχο να διαφυλάξει τη φήμη τους και όχι την ίδια.

Ήταν αναμενόμενο από κατήγοροι να γίνουμε κατηγορούμενοι! Είναι το γνωστό σενάριο που ακολουθεί το σύστημα όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο… Ένα αδιέξοδο που είναι γνωστό και σε εμάς και σε εσάς. Η περίπτωση του σχολείου μας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Λάβαμε δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα από γονείς και εκπαιδευτικούς που μας είπαν “προχωρήστε μπροστά” αν και οι ελπίδες είναι ελάχιστες να βρείτε το δίκιο σας..

Μάθετε λοιπόν, ότι δώσαμε άπλετο χρόνο και χώρο.. Χρόνο που δεν αρμόζει σε γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα 4χρονα και 5χρονα παιδιά τους! Στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν τα παιδιά άνοιξαν επιτέλους τα στοματάκια τους περιγράφοντας ένα περιβάλλον τρομοκρατίας, εκφοβισμού, απειλών και συνεχούς τιμωρίας… (και όχι καρεκλάκι σκέψης ή απλή επίπληξη!), απευθυνθήκαμε στην ίδια την εκπαιδευτικό (28/09/21) ζητώντας εξηγήσεις. Μας δέχτηκε για συζήτηση την 1η Οκτωβρίου(!), όπου ούτε παραδέχτηκε, ούτε πρότεινε λύση όταν της ζητήσαμε να μας πει τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει η κατάσταση… Στην συγκεκριμένη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και η μαρτυρία του παιδιού που βγήκε στον δρόμο, από την Κα Χρυσή η οποία χαρακτηριστικά είπε: «Κα … εγώ έφερα το παιδί από τον δρόμο, γιατί το αρνείστε μπροστά στους γονείς?»

Στις 6 Οκτωβρίου ήρθε η Σχολική Σύμβουλος μετά από δικό μας αίτημα, ζητώντας της και η ίδια να κάνει αυτοκριτική και να προτείνει αλλαγές, αλλά μάταια… Αυτό που ήξερε να αναφέρει και να υπονοεί σε κάθε ευκαιρία ήταν ότι κανένας δεν μπορεί να της κάνει κάτι, διότι έχει “πλάτες”!

Δώσαμε κι άλλο χρόνο, συζητώντας με τη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας, στην ουσία παρακαλώντας τους να επιληφθούν του θέματος, πριν φτάσουμε σε αναφορές και καταγγελίες! Και πάλι κλειστά στόματα!! Και πάλι κλειστές πόρτες! Έχετε συνηθίσει σε καταγγελίες μεμονωμένων προσώπων και ελπίζετε στην ψυχική μας εξόντωση αφού για μας όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα, ενώ για σας είναι η καθημερινότητα και θεωρείτε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα παραιτηθούμε κ εμείς!

Παρ’ όλα αυτά, με ακόμη περισσότερη πίεση, στις 7 Οκτωβρίου την μεταφέρατε στο ολοήμερο Τμήμα!!! Γιατί;;; Αφού είχαμε άδικο και τα παιδιά μας είπαν ψέματα, όπως ισχυρίζεστε!!!

Εννοείται πως δεν δεχτήκαμε αυτή σας τη λύση αφού από την πρώτη κιόλας μέρα υπήρξαν παράπονα από τα παιδιά του ολοήμερου στους γονείς τους (με μάρτυρες και τις κυρίες του σχολικού λεωφορείου)!

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο συμβούλιο γονέων αποφασίστηκε να κατατεθεί αναφορά / καταγγελία, όντας απογοητευμένοι με τη στάση των ισχυρών και τη μηδενική ουσιαστική τους βοήθεια προς εμάς αλλά κυρίως προς τα παιδιά!!

Παρ’ όλα αυτά, δώσαμε ΠΑΛΙ χρόνο, ενημερώνοντας ξανά την Πρωτοβάθμια και ζητώντας ΞΑΝΑ να λύσει το θέμα πριν την κατάθεση!! Καμία κίνηση για άλλη μία φορά…

Τότε, ο κ. Τσαλαπάκης χωρίς να του το ζητήσουμε, επικοινώνησε επανειλημμένως μαζί μας με ξεκάθαρο σκοπό την υποστήριξη της συναδέλφου του, αγνοώντας παντελώς τα παιδιά και την ουσιαστική διερεύνηση του θέματος. Μας πρότεινε να δώσουμε άλλη μια εβδομάδα(!) , ενώ όταν τον ρωτούσαμε τι θα αλλάξει σε μια εβδομάδα, δεν έδινε ΚΑΜΙΑ απάντηση!!

Βλέποντας λοιπόν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, δώσαμε κι άλλο χρόνο με δική μας πρωτοβουλία. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κ. Κασσωτάκη, με σκοπό να την ενημερώσει ότι η αδιαφορία της διευθύνσεως έχει οδηγήσει τους γονείς στο να καταθέσουν εγγράφως τις αναφορές που έχουν ήδη έτοιμες. Απίστευτο! Ούτε από τη μεριά της διευθύνσεως δεν έγινε πρόταση για μία συζήτηση όλων των γονέων, των εκπαιδευτικών και της διευθύνσεως! Αντιθέτως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, πήρε τη γνωστή απάντηση “Δώστε μας λίγο χρόνο!” Μετά από 2 μέρες ο Πρόεδρος τηλεφώνησε ξανά στη διευθύντρια όπου δυστυχώς απογοητευτήκαμε για άλλη μία φορά, αφού δεν υπήρξε καμία διάθεση διερεύνησης και συνεργασίας!

Φτάνοντας λοιπόν στην Πέμπτη, όπου και καταθέσαμε την αναφορά υπογεγραμμένη από όλους, αυτό που εισπράξαμε και αυτό που διέδιδε ο κ. Τσαλαπάκης αυτοπροσώπως είναι ότι η εκπαιδευτικός ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ γιατί και ΕΔΕ να γίνει θα τα “τακτοποιήσουν”…

Έτσι λοιπόν, ήρθε η δημοσιοποίηση των γεγονότων και η διαμαρτυρία μας έξω από το σχολείο (όπου επειδή είμαστε άνθρωποι, την είχαμε ενημερώσει να μην έρθει για να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση!! Αυτόν που βάλαμε να την ενημερώσει είναι ο κ. Τσαλαπάκης!! Αυτός που μας κατηγορεί τώρα για ανάρμοστη συμπεριφορά!) Αυτόν τον πολιτισμό που σήμερα επικαλείστε, στο παρελθόν τον αρνηθήκατε πεισματικά γιατί έτσι έχετε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, να κλείνετε τις πόρτες στις διαμαρτυρίες των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών! Εμείς θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Αλίμονο στους γονείς ή στους εκπαιδευτικούς που είναι μόνοι τους απέναντι σε ένα τέτοιο σύστημα!!!

Γνωρίζουμε επίσης, από τη Σχολική Σύμβουλο ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, πριν από εμάς, έχει καταγγελία από συνάδελφό της για απρεπή συμπεριφορά. Επίσης, η ίδια η διευθύντρια κ. Κασσωτάκη είχε έρθει στο σχολείο μας incognito, χωρίς να ζητήσει να συναντήσει τους γονείς, όπως μας ανέφερε επίσης η σχολική σύμβουλος. Γεγονότα που όπως μας είπε είναι μυστικά (!) και δεν πρέπει να τα αναφέρουμε(!), όπως μυστική είναι και η διαδικασία στην ΕΔΕ. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι με τόση μυστικότητα, είναι λογικό το αποτέλεσμα να είναι προδιαγεγραμμένο!!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, μέχρι και σήμερα, ούτε η εκπαιδευτικός, ούτε η διεύθυνση ούτε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών δεν ανέφεραν ποτέ ότι κάτι πήγε λάθος από τη μεριά τους! Εννοείται πως δεν ανέφεραν ποτέ το τι έχει συμβεί με τα παιδιά! Μόνο οι γονείς εγκληματούν, οι γονείς κάνουν λάθη! Τα αδιόρθωτα λάθη τα κάνατε εσείς και τώρα προσπαθείτε να πείσετε τη συνάδελφό σας αλλά και την κοινή γνώμη ότι θέλετε να την προστατεύσετε! Το μόνο που θέλετε να προστατεύσετε είναι η φήμη σας!!

Όσο για την ανατροφή των παιδιών μας, υποδείξεις δεχόμαστε από εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να μάθουν συμπεριφορές στα παιδιά μας γονατίζοντας μπροστά στα τετράχρονα και αγκαλιάζοντάς τα και όχι από αυτούς που όρθιοι τους κουνάνε το δάχτυλο!! Η δεκαετία του ’70 και του ’80 πέρασε ανεπιστρεπτί και σίγουρα τα πράγματα δεν άλλαξαν μέσα από τα γραφεία αλλά από ανθρώπους που πάλεψαν για την αλλαγή και σίγουρα βρήκαν αντιμέτωπους τους παλαιότερους που βρίσκονται στη θέση σας σήμερα. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι νέοι και αγαπούν αυτό το λειτούργημα.

Αφήστε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τους ενήλικες του αύριο χωρίς να τους εμποδίζετε, χωρίς να τους κάνετε να πηγαίνουν κλαίγοντας στη δουλειάς τους, όπως μερικοί μας εκμυστηρεύτηκαν!! Όσο κι αν προσπαθήσετε να εκφοβίζετε εμάς αλλά και τους συναδέλφους σας για να μη μιλήσουν, να είστε σίγουροι ότι αν δεν γίνει σήμερα θα γίνει αύριο! Δυστυχώς αυτός είναι ο τρόπος που έρχεται η βελτίωση στον κόσμο!

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα αλλάξουν τον κόσμο αλλά χειροκροτούμε τους άξιους και την εξέλιξη και δεν την εμποδίζουμε όπως κάνει το σύστημα.

Ολόκληρη η κοινωνία συμμερίζεται το πρόβλημά μας και μας υποστηρίζει και ο λόγος είναι απλός! Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοια προβλήματα αλλά ποτέ το θέμα τους δεν συζητήθηκε και δυστυχώς είναι μόνοι τους. Σκεφτείτε μία μονογονεϊκή οικογένεια χωρίς την υποστήριξη κανενός, τι θα μπορούσε να καταφέρει αν κατέθετε μια αναφορά στην υπηρεσία σας?

Η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη! Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα ξανασυναντηθεί ποτέ με τα παιδιά μας, όχι γιατί τον χαρακτηρίζουμε ως επικίνδυνο αλλά γιατί το σύστημα που τον υποστηρίζει μας κάνει να τρομάζουμε για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον!

“Μη μιλάτε!” “‘Όλα πρέπει να γίνονται κρυφά..” μιλάμε για ανθρώπους τεσσάρων και πέντε χρονών, έπρεπε να γνωρίζετε πως οι γονείς δίνουν και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα παιδιά τους! Αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα είναι το ελάχιστο!

Όσο για τη δημοτική αρχή, σας ενημερώνουμε ότι ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είπαν τη λέξη “παιδιά” δημόσια! Και συγκεκριμένα ο κ. Μυλωνάκης είπε: “Δεν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω ποιος έχει δίκιο, εγώ όμως θέλω να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο!”

Όποιος επιθυμεί να διαψεύσει τα γεγονότα, τον καλούμε σε ανοιχτή / δημόσια συζήτηση, όπου και όποτε θελήσει!

Η αλήθεια δεν είναι κάπου στη μέση, η αλήθεια είναι ΜΙΑ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ:

Χριστοφοράκης Χαράλαμπος & Σκουλάκη Αργυρώ
Βαρουχάκης Γιώργος και Cela Etleva
Μαργαριτάκης Γιώργος και Παταγάκη Βασιλική
Βεστάκης Νικόλαος και Λεκοτονετάκη Γεωργία
Τσακαλίδης Κων/νος & Ασλανίδη Αικατερίνα
Ντεντάκης Γιάννης & Κουκουλά Γρηγορία
Νεμπαυλάκης Μανώλης & Κατερουδάκη Κατερίνα
Domi Alfred & Domi Gerda
Εμμανουήλ Κυριακάκης & Σαριδάκη Δέσποινα
Καστανοπουλάκης Νικόλαος &Τσαγράκη Στυλιανή
Vogka Valter & Vogka Aferdita
Γιάννης Κουτσαυτάκης & Γεωργία Καλομοίρη

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ”

zarpanews.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δυστυχώς έτσι είναι και γίνεται με συστημα..το εκπαιδευτικό δε βρίσκεις το δίκιο σου με τίποτα! Υπομονή στο Ελλαδισταν.

 2. Δεν το καταλαβατε ακομα πως κουρασατε..Το προβλημα το εχει ενα ζευγαρι και ξεσηκωνει και τους υπολοιπους…Απο γονεις, πολιτιστικους συλογους, μεχρι και σχολες χορου σε λιγο..Αντε να βγειτε στις ελιες να καλμαρετε λιγο…

 3. Οι γονεις εχουν δικιο.Δεν μπορει τοσα ατομα να λενε ψεμματα.
  Οπου ειναι καπνος εχει και φωτια.
  Και σωστα γραφουν …υπαρχει η μαφια των εκπαιδευτικών που αλληλουποστηριζεται

 4. Παλιάνθρωποι που για κομματικό κόλλημα θυσιάζουν την μόρφωση των παιδιών τους. Η νηπιαγωγός πληρώνετε από το κράτος, οι γονείς αν δεν τους αρέσει η νηπιαγωγός μπορούν να κάνουν μια αναφορά στο Υπουργείο παιδείας και τίποτα παραπάνω. Αλοιμονο αν διώχναμε όποιον δημόσιο υπάλληλο που δεν μας αρέσει. Τότε δεν θα είχε μείνει ούτε ένας !
  Εντύπωση κάνει το χαρακτηριστικό των χωριατών που είναι ο βαθμός του κόμπλεξ, της κακιάς, του μισους και της ζηλοφθονίας, όπως και η εμμονή ότι μπορούν να ρυθμίζουν αυτοί τις καταστάσεις όπως θέλουν με εκβιασμούς και απειλές. Ας τους πει κάποιος ότι η νηπιαγωγός και το σύστημα τους έχει ήδη γραμμένους !

  • Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ..ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ 2 ΟΨΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ…ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ !!!

 5. Κι ο Συλλογος των Δασκαλων ποτε θα παψει να καλυβει την καθε ή τον καθε παραουρο στα πλαισεια της οποιας συναδερφικης αλληλεγγύης;;;

 6. Θελετε να μιλησουμε για συγκαλύψεις απο την Πρωτοβαθμια;;;

  Για να θυμηθει ο Αρτεμης…

  Πριν ποοολα χρονια που γνωστος διευθυντης σχολειου των Χανιων εβαζε στο γραφειο χερι στις μαθητριες της ΣΤ,μονο χερι ,μα και παλι “παρενοχλησηη” λεγεται, γιατι δεν ακουστηκε τιποτα;;;(εχει παρει συνταξη τωρα ,μην φοβαστε…)

  Πριν λιγα χρονια οταν η νηπιαγωγιος της Γαυδου εκανε βολτες στα Χανια αντι να ειναι στη Γαυδο ,γιατι δεν ακουστηκε τιποτα;;;;(Α ξεχασα δεν ειχε κανενα παιδι αφου το ενα και μοναδικο ειχε φυγει απο το νησι εξαιτειας της…)

  Μην ανοιξει ο αρτεμης το στομα του γιατι θα κλαψει πολυς κοσμος!!!(και θα γελαει ο υπολοιπος…)

  • Η αξιολογηση ΔΕΝ εχει σκοπο να ξεχωρισει την ήρα απο το σταρι…Αν δεν μπουν και οι γονεις μεσα…Που τοτε ναι μπορει καποιος ή καποια να παει οχι στο σπιτι της μα σε αλλη δημοσια υπηρεσια να κοβει αποδειξεις…Μα θα πρεπει να δουλευειε οχταωρο με ενα μηνα μονο διακοπες κι οχι στο δασκαλικι που εχουνε βρει το μηνα που τρεφει τους εντεκα!!!Και ενταξει αν ο αλλος ειναι σωστος και μαθαινουνε τα κοπελια να παρει και 5 μηνες το χρονο διακοπες μα αν ειναι σαν και τουτηνε να παει στο γεροντοδιαολο!!!

 7. Η συγκεκριμενη νηπιαγωγος παντου περηφανευεται για τον “αριστο’ μπαμπακα στην Νεα Δημοκρατια που σαν στελεχος καθαριζει παντα!!!

  Αυτοι οι αριστοι, τετοιες α(χ)ριστες κορες αναθρεφουνε….!!!

  Σα δεν ντρεπομαστε λιγο λιγο!!!!Να σε χαιρουνται οι ψηφοροροι του μπαμπάκα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ