Χανιά | Επίσκεψη Βολουδάκη στο Μουρί Κισάμου για το ζήτημα των αγροζημιών

χανιά-επίσκεψη-βολουδάκη-στο-μουρί-κι-1293012

Ανάρτηση για την επίσκεψή του στο Μουρί Κισάμου έκανε ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Στο Μουρί Κισάμου χθες βράδυ, για το πρόβλημα των αγροζημιών που κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν συνειδητά και συστηματικά.

Ο νέος νόμος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την Αστυνομία, όμως ακόμα δεν έχει επιβληθεί η τάξη. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως διαμαρτύρονται. Απαιτούνται περισσότερες περιπολίες και έλεγχοι στα συγκεκριμένα χωριά που εντοπίζεται το πρόβλημα, ώστε να φέρει αποτέλεσμα η συσσώρευση των προστίμων για τους συστηματικούς παραβάτες (την 3η φορά 1000 ευρώ, διπλασιασμός για κάθε επόμενη: 4η φορά 2000, 5η φορά 4000 κοκ).

Οι κάτοικοι με ενημέρωσαν ότι πλέον κάποιοι από τους παραβάτες αφαιρούν τα ενώτια από τα ζώα τους για να αποφύγουν την ταυτοποίηση και τα πρόστιμα. Αυτό όμως συνιστά παραβίαση άλλων διατάξεων σχετικά με τις επιδοτήσεις, οπότε θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για δικούς του ελέγχους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο νέος νόμος δεν κατάργησε καμμιά από τις διατάξεις που ίσχυαν (π.χ. για κατάσχεση ζώων, κλπ), οι οποίες ισχύουν στο ακέραιο. Απλώς εισηγήθηκα (και νομοθετήθηκαν) πρόσθετα μέτρα, επειδή οι παλαιότερες διατάξεις δεν μπορούσαν στην πράξη να εφαρμοσθούν. Το διευκρινίζω επειδή πληροφορούμαι ότι ακούγονται διάφορες ανακρίβειες επ’αυτού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook