Χανιά | Επίσκεψη του Μανώλη Ντουντουλάκη στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

χανιά-επίσκεψη-του-μανώλη-ντουντουλά-1192167

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, επισκέφτηκε τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Μανούσο Βολάνη και κ. Μανώλη Δασκαλάκη, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος ενημέρωσε τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης ολόπλευρα και ολιστικά. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, έχοντας στο επίκεντρο τα έργα και τα προβλήματα του Δήμου Πλατανιά, με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία για το κοινό καλό του Δήμου.

Αρχικά, ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος ανέλυσε τα έργα, τα οποίο λαμβάνουν χώρα, τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Κρήτης, είτε σε στάδιο μελέτης, είτε σε στάδιο υλοποίησης, με έμφαση στη διαχείριση των υδάτων και τον δραστικό περιορισμό διαρροών των δικτύων. Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε, πιο συγκεκριμένα, στις συμβάσεις μεταξύ του Ο.Α.Κ. Α.Ε. και του Δήμου Πλατανιά (ΔΕΥΑΒΑ).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Φράγμα Βαλσαμιώτη, δεδομένης της εξέχουσας σημασίας του για το Δήμο. Σημειωτέον, ότι έχει ζητηθεί η παραχώρηση του Φράγματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον Ο.Α.Κ. Α.Ε. Σχετικά με τη στεγανοποίηση του, έχει γίνει μελέτη και έχει προκύψει ανάδοχος. Επίσης έχει ζητηθεί χρηματοδότηση από το ίδιο Υπουργείο προϋπολογισμού 1,5 εκ. Ευρώ. Όμως οι ανάγκες της περιοχής δεν καλύπτονται πλήρως και για αυτό απαιτείται η υλοποίηση του Φράγματος Σεμπρωνιώτη, θέμα το οποίο παρακολουθεί εν παραλλήλω, ο Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Στη συνεχεία, οι συνομιλητές εστίασαν στα εξής:

–              Ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων με αξιοποίηση ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, επιτυγχάνοντας υψηλό οικονομικό όφελος.

–              Ανάπτυξη τεχνολογιών ανάκτησης λυμάτων, μέσω κατάλληλων τεχνολογιών επεξεργασίας, για άρδευση, προϋπολογισμού: 8.000.000 Ευρώ.

–              Υδραυλικά έργα αντικατάστασης παλαιάς υδρομάστευσης Λαχιανών και διασύνδεσης με δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΒΑ, προϋπολογισμού: 2.340.000 Ευρώ.

–              Σύμβαση μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και ΔΕΥΑΒΑ για νέο αγωγό ύδρευσης οικισμού Αλικιανού με ύδατα υφιστάμενης υδρογεώτρησης, προϋπολογισμού: 1.370.000 Ευρώ και αρχαιολογική επίβλεψη, προϋπολογισμού: 70.000 Ευρώ.

–              Κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς ύδατος από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Κολενίου, στα δίκτυα ύδρευσης της τουριστικής ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού 1.830.000 Ευρώ και αρχαιολογική επίβλεψη, προϋπολογισμού: 90.000Ευρώ.

–              Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου ποιότητας του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΒΑ, προϋπολογισμού: 500.000 Ευρώ.

–              Αποκατάσταση ζημιών κεντρικού αγωγού Μεσκλών – Μυλωνιανών προϋπολογισμού: 1.238.140 Ευρώ, το οποίο είναι έργο της Περιφέρειας Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά.

Κλείνοντας, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους νέους Οργανισμούς Ανάπτυξης «Δαίδαλος ΑΕ» και «Δίας ΑΕ», όπως και για την ίδρυση – λειτουργία γραφείων της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σε Ηράκλειο και Χανιά, καθώς υπάρχει έντονος και δικαιολογημένος προβληματισμός στον Ο.Α.Κ. Α.Ε., ο οποίος απαιτείται να ενδυναμωθεί, και όχι να κατακερματιστεί, ώστε να ανταποκριθεί στον καίριο ρόλο του σε επίπεδο Κρήτης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook