Χανιά | Επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

χανιά-επίσκεψη-του-κώστα-μπακογιάννη-879830

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος συνεχάρη τον κ.Μπακογιάννη δια την πανηγυρική εκλογή του εις τον πρώτο Δήμο της Χώρας και του ευχήθηκε δύναμη και ενίσχυση εξ΄ Ουρανού εις την νέα υψηλή και ευθυνοφόρο αποστολή που του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Αθήνας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη δια τον πνευματικό, κοινωνικό και προνοιακό έργο το οποίο επιτελεί η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου μέσω των Ενοριών Της, της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, του Αννουσάκειου Ιδρύματος και του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, κάνοντας ευχαριστιακή αναφορά εις τον μακαριστό Πρωθυπουργού και επίτημο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, παππού του κ. Μπακογιάννη, καθώς όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος «ο μακαριστός παππούς σας είχε πάντα τις πόρτες του ανοικτές σε θέματα που αφορούσαν τον τόπο, τους ανθρώπους του και τις ανάγκες τους και με ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε το όνομα του, καθώς συνέβαλε έμπρακτα και αποτελεσματικά στην επίλυση πολλών θεμάτων και προβλημάτων, βοηθώντας εις την ανακούφιση των ανθρώπων και των αναγκών τους.

Το έργο της Εκκλησίας είναι έργο αγάπης και διακονίας του ανθρώπου και οφείλει η εκάστοτε Πολιτεία να έρχεται αρωγός και συμπαραστάτης και όχι να το πολεμά και να το απαξιώνει. Ο μακαριστός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτό το έκανε πράξη σε απόλυτο βαθμό», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθως ο κ.Μπακογιάννης εξέφρασε τον θαυμασμό και την χαρά του δια το «σπουδαίο και oυσιαστικό» έργο που επιτελεί η Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου και δήλωσε πως χρέος

της Πολιτείας είναι να στηρίζει τις δομές και δράσεις της Εκκλησίας, καθώς η προσφορά αυτή αντανακλά στον άνθρωπο και μάλιστα τον εμπερίστατο.

Εκτός της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, όπου έγινε η συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε την Γυναικεία Ι. Μονή Παρθενώνος, όπου ξεναγήθηκε και είδε τις εργασίες ανακαίνισης της Μονής, ως επίσης και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου από τον Γεν. Δντή Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook