Χανιά | Επίσκεψη του Δημήτρη Φραγκάκη στον Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο

χανιά-επίσκεψη-του-δημήτρη-φραγκάκη-σ-1175319

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Γενικός συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο τις πρωτοβουλίες του ΕΟΤ και τα προγράμματα που εκπονούνται σε αναφορά με τον θρησκευτικό τουρισμό, ως επίσης και τις δυνατότητες ανάπτυξης του στην Δυτική Κρήτη. Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του ΕΟΤ με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με την συμμετοχή και του Γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος, Δρ. Κωνσταντίνου Ζορμπά.

Ο Σεβαμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ. Γενικό για το εν γένει ενδιαφέρον του ως και την αρωγή του στην προβολή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού, ως και δια την επίσκεψη του, σημειώνοντας την αναγκαιότητα στήριξης, μέσω προγραμμάτων, του προσκυνηματικού τουρισμού.

«Οι προσκυνηματικοί τόποι: Ιερές Μονές, προσκυνήματα, αγιάσματα, μαρτυρούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ρίζες μας. Σε εποχές όπου η αλλοτρίωση πολυειδώς και πολυτρόπως εισβάλλει πανταχού, η διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή της βαρύτιμης αυτής κληρονομιάς, όχι ως είδος μουσειακό αλλά ως ζώσα εμπειρία, είναι ίσως το μοναδικό αντίδοτο αντίστασης και ανάκαμψης της ισοπεδωτικής αυτής λαίλαπας των καιρών μας», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook