Χανιά | Επίσκεψη των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑΧ

χανιά-επίσκεψη-των-υποψήφιων-βουλευτ-1692530

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Δημήτρη Ανθούση και Μιλτιάδη Κλωνιζάκη, πραγματοποίησε περιοδεία στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΔΥΑΧ) στις Μουρνιές.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, ζητήματα τα οποία υπονομεύουν τη λειτουργία. Έγινε, επίσης, αναφορά στον πρόσφατο νόμο για το νερό, ο οποίος στόχο έχει την οργάνωση της «αγοράς του νερού» στο= πλαίσιο των κατευθύνσεων και οδηγιών της ΕΕ, για δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο συγκεκριμένο τομέα, με σοβαρές επιπτώσεις στις λαϊκές οικογένειες με τις αυξήσεις στις τιμές του νερού αλλά και στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και στον ρόλο των βάσεων στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στη παρέμβαση τους επισήμαναν ότι, άμεσα θα υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις για τον λαό, θα κληθούμε να χρυσοπληρώσουμε την αύξηση της τιμής του νερού.Η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά κόστους – οφέλους. Η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνουν σήμερα η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ αλλά και τοπικά εδώ στα Χανιά, ΔΕΥΑΒΑ.

Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι η πολιτική τους για το νερό στοχεύει στη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας και κατάλληλης ποιότητας υδατικών πόρων. Η αστική διαχείριση εξαντλείται στην προστασία των σημερινών διαθέσιμων υδάτινων πόρων που φθίνουν, ενώ αντίθετα συνεχώς διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες χωρίς να δια- σφαλίζεται η αύξηση της προσφοράς νερού στο μέλλον.

Είναι απατηλή η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του κρατικού ελέγχου στο εμπόρευμα νερό. Καθώς η ουσιαστική ιδιωτικοποίηση μπορεί να υλοποιείται απ’ την «πίσω πόρτα» μέσω των Συμπράξεων κρατικών δημοτικών επιχειρήσεων με ιδιωτικούς ομίλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν, άμεσα ή έμμεσα, τα πλέον κερδοφόρα τμήματα των υπηρεσιών νερού.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τις μεθοδεύσεις αυτές, να επαγρυπνούν. Τους κάλεσαν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση καταδίκης της πολιτικής ΕΕ, κυβερνήσεων και κομμάτων τα οποία την υπηρετούν, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να δυναμώσουν το ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται σταθερά στο πλάι των εργαζόμενων, ώστε να δυναμώσει η φωνή του λαού, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο ίδιος ο λαός!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook