Χανιά | Επίσκεψη Παύλου Πολάκη στον δήμο Πλατανιά

χανιά-επίσκεψη-παύλου-πολάκη-στον-δήμ-999751

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συναντήσεων του με το σύνολο των Δημοτικών αρχών του Νομού Χανίων, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε την Δευτέρα 17-2-20 το Δημαρχείο Πλατανιά, συνοδευόμενος από την πρ. Βουλευτή Βάλια Βαγιωνάκη, τον συνυποψήφιό του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά Μιχάλη Χαιρετάκη και συνεργάτες του. Στην συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, οι Αντιδημάρχοι Γ. Μαλακωνάκης, Γ. Καλαιτζάκης και Γ. Σταματάκης, ενώ παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χ. Μπομπολάκης, Ν. Δασκαλάκης, Π. Μαρινάκης και Μ. Βουλγαράκης.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο σχετικά με την απορρόφηση του ποσού των 33.000.000 € που έλαβε ο Δήμος πέρυσι από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (πέραν της χρηματοδότησης που έλαβε η Αντιπεριφέρεια Χανίων) ως έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε σε μια σειρά μελετών ύψους περίπου 6.000.000 € για έργα αποκατάστασης μικρής κλίμακας που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και για μελέτες μεγαλύτερων έργων που πρόκειται να εκπονηθούν. Στάθηκε δε σε ένα σημείο που συνιστά σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά στο έργο της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, όπου υπεισέρχονται διάφορες εμπλοκές από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, προκειμένου αφενός να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία του έργου και αφετέρου να ασκήσει πίεση για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά του Υπουργείου.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πλατανιά έκανε αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των έργων που είτε βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, είτε σε διαδικασία εκπόνησης μελετών. Πρόκειται για έργα όπως το Λιμάνι Κολυμβαρίου, αλλά και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ειδικά για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) που η ανέγερση του κτηρίου και ο ιατρο-μηχανολογικός εξοπλισμός του, προϋπολογισμού 1.200.000 € περίπου, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 έπειτα από τις ενέργειες της απερχόμενης Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επί θητείας του Παύλου Πολάκη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και που πρέπει να προκηρυχθεί βάση της προγραμματικής σύμβασης από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, διαπιστώθηκαν κάποιες ήσσονος σημασίας εμπλοκές. Έγινε μάλιστα επί τόπου επικοινωνία με την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων κας Δοξάκη και την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης κας Κασωτάκη και υπήρξε η διαβεβαίωση πως το έργο άμεσα θα προκηρυχθεί.

Σημαντική αξιολογήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η απορρόφηση ποσού 11.500.000 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», από τα οποία τα 4.000.000 € δόθηκαν στο Δήμο για την προμήθεια μηχανημάτων και τα 7.500.000 € περίπου για το οραματικό έργο της ΔΕΥΑΒΑ που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία και αφορά στην αναβάθμιση του Βιολογικού με επανάχρηση νερού.

Κλείνοντας την συνάντηση ο Δήμαρχος Πλατανιά εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη, τόσο για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχαν, όσο και για την συνολική και διαρκή στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου. Από την πλευρά του ο Βουλευτής διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκόμενους πως παρακολουθεί στενά τα Δημοτικά δρώμενα της περιοχής Πλατανιά, ενώ θα είναι πάντοτε διαθέσιμος για κάθε δυνατή συνεργασία και θα εξαντλήσει κάθε μέσο από τον θεσμικό του ρόλο προκειμένου να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook