Χανιά | Επίσκεψη Φραγκάκη και αντιδημάρχων στο 4ο Γυμνάσιο

χανιά-επίσκεψη-φραγκάκη-και-αντιδημά-1244335

Στο 4ο Γυμνάσιο Χανίων στον Κουμπέ, βρέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Παιδείας Αντώνης Ι. Βαρδάκης και Τουρισμού Γιάννης Γιαννακάκης, από κοινού μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας και οι Αντιδήμαρχοι συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας για το πρόγραμμα ERASMUS του σχολείου, μετά από πρόσκληση μαθητών και εκπαιδευτικών, σε θέματα που αφορούν σύγχρονες και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.

Ο κ. Φραγκάκης, ο οποίος είναι απόφοιτος του 4ου Γυμνασίου, δήλωσε στους νεαρούς μαθητές τη χαρά και συγκίνησή του για την επιστροφή του στις ίδιες αίθουσες και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, όπως η αειφορία και ο βιώσιμος Τουρισμός. Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο για να συστήσουν εκ νέου το τουριστικό προϊόν της χώρας, πιο αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα.

Με τη σειρά τους οι αντιδήμαρχοι έκαναν αναφορά στη σπουδαιότητα του να εφαρμοστούν οι σύγχρονες και εναλλακτικές πρακτικές στο τουριστικό προϊόν και σε τοπικό επίπεδο, από τους αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των ιστοριών του τόπου, στην οποία έχει επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα η προβολή του τόπου, ενώ ο κ. Βαρδάκης τόνισε τη σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αυτό του ERASMUS, στην διασύνδεση της παιδείας με τον πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Η συνάντηση έκλεισε με τις ευχαριστίες των παιδιών και των εκπαιδευτικών για την αποδοχή της πρόσκλησης, ενώ από μεριάς των προσκεκλημένων μοιράστηκαν μάσκες προστασίας του ΕΟΤ και οικολογικές τσάντες από τον Δήμο Χανίων και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook