Χανιά | Επίσημη ένταξη του ΜΥΗΣ Αγυιά στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων

χανιά-επίσημη-ένταξη-του-μυησ-αγυιά-στ-1604006

Συνάντηση με τους Προϊσταμένους της Α’ Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα. Ψαρουδάκη-Κασωτάκη Πόπη και κο. Ιωάννη-Παναγιώτη Αμπελά πραγματοποίησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρίας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ) κ. Παπαδεράκης Αντώνης. Σ

την συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα. Πετραντωνάκη Μαρία, Διευθύντρια της ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ, και η συνεργάτης της Εταιρείας – μουσειοπαιδαγωγός κα. Παντελάκη Μαριλένα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η επίσημη ένταξη του εκθεσιακού-διαδραστικού χώρου ΜΥΗΣ Αγυιά στην εκπαιδευτική -επιμορφωτική διαδικασία των σχολείων της ΠΕ Χανίων.

Αφού έγινε η σχετική ενημέρωση για το χαρακτήρα και τους σκοπούς του εκθεσιακού – διαδραστικού χώρου ΜΥΗΣ Αγυιά , ο οποίος λειτουργεί από την ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΔΚ , παρουσιάστηκαν τα προγράμματα περιήγησης και δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί και προσφέρονται σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες μαθητών.

Οι Προϊστάμενοι χαιρέτησαν την δράση του ΜΥΗΣ Αγυιά και ανέλαβαν να προχωρήσουν σε ενέργειες για την επιτόπια ενημέρωση – επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τις δράσεις που αναπτύσσονται στο ΜΥΗΣ Αγυιά προκειμένου να προγραμματίσουν επισκέψεις με τις σχολικές τους τάξεις.

Επίσης, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη μιας περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασίας, με την εμπλοκή και του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Χανίων και του ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία) Βάμου, για τον σχεδιασμό και υλοποίηση επιπλέον εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών προγραμμάτων στο ΜΥΗΣ Αγυιά γύρω από τους άξονες «Ενέργεια» και «Περιβάλλον» και την από κοινού υποβολή σχετικών προτάσεων σε εθνικά/ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επισκεφτείτε το site myhs.gr/ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο και ενημερωθείτε για τον τοπικό καιρό από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του ΜΥΗΣ!

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 9.00- 14.00 και Κυριακή 9.00-15.00.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook