Χανιά | Επιμένουν οι κάτοικοι του Σταυρού για το αντλιοστάσιο στην παραλία

χανιά-επιμένουν-οι-κάτοικοι-του-σταυρ-1597040

Η παράνομη χωροθέτηση του Α44 αντλιοστασίου στον Σταυρό Παχιά Αμμος – Caretta Caretta τείνει να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα εν μέσω Χριστουγεννιάτικης καλοκαιρίας.

  1.  Εχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα27/12/2022 περισσότερο από 3,000 υπογραφές προς ενημέρωση και επίδοξων πολιτευτών.
  2. Οι μελέτες για το αντλιοστάσιο παραμένουν άφαντες ,ειδικά η Μ.Π.Ε και τα πρακτικά ενημέρωσης/διαβούλευσης των κατοίκων, τα οποία ο συνήγορος του πολίτη μετά την συνεδρίαση του, έστειλε αυστηρή δισέλιδη επιστολή προς πάσα κατεύθυνση για άμεση χορήγηση δημοσίων εγγράφων στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού και είναι στην διάθεση των ΜΜΕ.
  3. Σήμερα 27/12/2022 κατατίθεται ερώτημα στην Βουλή για την παράνομη χωροθέτηση σε παραλία caretta caretta — Παχια Αμμος και λίγα μέτρα από τους λουόμενους.
  4.  Ηδη, ομάδα επώνυμων καθηγητών περιβαντολλόγων , μηχανικών και χημικών μελετάει την παράνομη χωροθέτηση.
  5. 5. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι η άμμος των 6 φορτηγών που μέρος της πήγαινε προς πώληση, επέστρεψε στην παραλία ώστε να σκεπάσουμε την τρύπα που ανοίγει ο εργολάβος, θα καταθέσουμε και μήνυση για παράνομη ρίψη μπετού χωρίς πολεοδομική άδεια. Η εκδίκαση του προστίμου θα δοθεί στο συσσίτιο στην Σπλαντζια κλπ.
  6. Σε επικοινωνία μας με το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας , στηρίζει μείζονα περιβαλλοντικά θέματα στην περιοχή του Σταυρού .
  7.  Στις 15/01/2023 ετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση με συνεργασία περιβαλλοντικων οργανώσεων, τόσο στο εσωτερικό οσο και στο εξωτερικο – έχουμε ζητήσει την συμβολή των Sea Sepherd Greece, του Αρχέλων κλπ. Η ενημέρωση με Θέμα : Αντλιοστάσια λυματων – ορθή λειτουργία – Χωροθετήσεις στον νομό Χανίων – Κοινοφελές έργο η Περιβαλλοντική χρεωκοπία ?

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στην πρόσφατη ονοματοδοτούμενη πλατεία Κ.Νικηφοράκη του αειμνηστου ανθρωπιστη – στον Σταυρό – υπάρχει «μικρή πινακίδα καρφωμένη σε κολώνα της ΔΕΗ».

Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού – Πρωτοβουλία αλλοδαπών κατοίκων Ακρωτηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook