Χανιά | Επιδόματα μητρότητας, λοχείας και αναρρωτικών – Η «Οδύσσεια» των ασφαλισμένων και το «επιτελικό κράτος» που ζητάει υπομονή

χανιά-επιδόματα-μητρότητας-λοχείας-κ-1181741

Υπομονή ζητούν από τους πολίτες οι διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως ο ΕΦΚΑ, καθώς για να πληρωθούν στους δικαιούχους επιδόματα μητρότητας και λοχείας καθώς και των αναρρωτικών, χρειάζεται διάστημα τουλάχιστον 5-6 μηνών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγγέλλει στο zarpanews.gr μητέρα που πήγε να κάνει τα χαρτιά της στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Χανίων:

«Θα ήθελα παρακαλώ να θίξω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο κατάστημα ΕΦΚΑ Χανίων, καθώς πολύς κόσμος ταλαιπωρείται! Πρόκειται για την καταβολή των επιδομάτων μητρότητας και λοχείας καθώς και των αναρρωτικών. Είναι σαν να είμαστε τιμωρία επειδή γεννήσαμε ή επειδή αρρωστήσαμε. Θα μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο για να γίνω κατανοητή. Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου 2/12 για το επίδομα μητρότητας. 4/1 γέννησα και τη προηγούμενη Δευτέρα έκλεισα ραντεβού για να καταθέσω τα υπόλοιπα χαρτιά για το επίδομα λοχείας πλέον. Πριν από εμένα στέκεται μια κοπέλα η οποία καταθέτει τα ίδια χαρτιά με εμένα. Ρωτάει λοιπόν τον υπάλληλο ποτέ θα πληρωθεί το πρώτο επίδομα. Η απάντηση είναι ότι θα κάνει υπομονή πέντε με έξι μήνες. Του εξηγεί ότι δεν έχει άλλο εισόδημα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει τόσους μήνες στις οικονομικές απαιτήσεις της οικογένειας της.

Η απάντηση που λαμβάνει: δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Φτάνει η σειρά μου καταθέτω τα χαρτιά μου και θέτω το ίδιο ερώτημα για το πρώτο επίδομα. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να κάνω υπομονή 5-6 μήνες . Με πολλή άνεση το λέτε αυτό αφού εσείς πληρώνεστε κανονικά στην ώρα σας, απαντάω στον υπάλληλο. Η απάντηση του (σαφώς θυμωμένος ) είναι ότι δεν είναι καν η δουλειά του αυτή που τον έχουν βάλει τώρα και ότι είναι μόνο τρία άτομα και ο όγκος δουλειάς τεράστιος. Κατανοητά όλα αυτά αλλά εμείς τι φταίμε;

Που είναι οι υπάλληλοι και γιατί έχουν μείνει μόνο τρία άτομα και αυτά δεν είναι καν η δουλειά τους; Γιατί αυτή η κατάσταση επικρατεί μόνο στο κατάστημα των Χανίων;  Ποιος είναι αυτός που μας τιμωρεί γιατί γεννήσαμε ή γιατί αρρωστήσαμε; Πως θα ανταπεξέλθουμε στα έξοδα μας όλους αυτούς τους μήνες που μας λένε να κάνουμε υπομονή; Πολλά τα ερωτήματα αλλά κανεις Δεν δίνει μια απάντηση.

Επίσης να σημειώσω ότι για να μπούμε στον ΟΑΕΔ αφού λήξει η άδεια του ΙΚΑ θα πρέπει να έχουμε πάρει το χαρτί της εξόφλησης του ανάλογου ποσού από το ΙΚΑ. Άρα όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούμε να μπούμε ούτε στον ΟΑΕΔ όποτε το χρονικό περιθώριο της «υπομονής» παρατείνεται δραματικά! Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει και ποιος είναι αρμόδιος. Ελπίζω σε μια δίκη σας παρέμβαση μπας και βρεθεί μια λύση όχι μόνο για εμάς που αναμένουμε αλλά και για όσους ακολουθούν.»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Επιδόματα μητρότητας, λοχείας και αναρρωτικών – Η «Οδύσσεια» των ασφαλισμένων και το «επιτελικό κράτος» που ζητάει υπομονή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook