Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής σε φαράγγι

χανιά-επιχείρηση-διάσωσης-της-πυροσβ-874095
φωτό αρχείου

Μία μικρή περιπέτεια έζησε το απόγευμα του Σαββάτου μία ηλικιωμένη πεζοπόρος στο φαράγγι του Δικτάμου ή Φαράγγι Στύλου, αφού ξεκινάει 21χλμ ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο χωριό Κατωχώρι και καταλήγει 8χλμ ανατολικότερα, στο χωριό δίπλα στο χωριό Στύλος της επαρχίας Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα στις 15.42 μια 70χρονη τουρίστρια από την Ολλανδία, που διέσχιζε το φαράγγι μαζί με το σύζυγό της σε γκρουπ, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και είχε τάσεις λιποθυμίας.

Αμέσως οι άλλοι περιπατητές που αντιλήφθηκαν την αδυναμία της γυναίκας να συνεχίσει, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία κατέφθασε με τέσσερις άνδρες, για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Οι διασώστες, δύο από την Υπηρεσία στις Βρύσες και άλλοι δύο από την Υπηρεσία στα Χανιά, παρά το δύσβατο της περιοχής, κατάφεραν να προσεγγίσουν την άτυχη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες λόγω αφυδάτωσης, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.

Με τη βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, που μπήκαν μέσα στο φαράγγι και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα στη συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο μέχρι το χωριό φαράγγι, κοντά στο Στύλο Αποκορώνου, όπου από εκεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr είναι σε καλή κατάσταση

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook