Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης φυλακισμένων ζώων – Εικόνες ντροπής σε οίκημα στον Πλατανιά | Photos + Video

χανιά-επιχείρηση-διάσωσης-φυλακισμέ-985780

Ακόμη μία περίπτωση ζώων που ζούσαν φυλακισμένα, υπό άθλιες συνθήκες στα Χανιά ήρθε πριν από λίγες ώρες στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης 7 σκύλων, από εθελοντές και Αρχές.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» οι εθελοντές, μαζί με τον Υποδιοικητή του Τμήματος, μετέβησαν το περασμένο Σάββατο στο σπίτι μιας άνεργης γυναίκας σε περιοχή του δήμου Πλατανιά με σκοπό να της αποσπάσουν 5 από τα 11 ζώα που κρατούσε φυλακισμένα σε εγκαταλειμμένο και απομακρυσμένο οίκημα-αποθήκη που ζούσε και η ίδια.

Η γυναίκα, που σημειωτέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ζούσε στο χώρο  χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Παρόλα αυτά πήγε στο ΑΤ Πλατανιά ζητώντας βοήθεια για τα ζώα της. Κατά την επίσκεψη εθελοντών και αστυνομίας, βρήκαν κλειδωμένο με λουκέτα το χώρο, ο οποίος σύμφωνα με περιγραφές των εθελοντών, έδειχνε εικόνα εγκατάλειψης.

«Εννέα σκυλιά, φοβικά, χωρίς φαγητό και νερό, βρεγμένα μέχρι το κόκαλο από τα ούρα τους, σε άθλιες συνθήκες, πλήρως ασυλοποιημένα, αφού μερικά -όπως παραδέχτηκε η γυναίκα-δεν είχαν βγει ποτέ από τα ανήλιαγα δωμάτια, γιατί φοβόταν ότι θα τα σκοτώσουν, αναγκαζόταν να πίνουν τα ούρα τους, ενώ τους πετούσε τροφές που έβρισκε στα σκουπίδια, καθώς δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει.

Ψάχνοντας μάλιστα στα κλειδωμένα και σκοτεινά δωμάτια, μέσα από τα οποία απεγκλώβισαν τα σκυλιά που η γυναίκα κρατούσε φυλακισμένα χωρίς νερό φαγητό και με τραύματα, οι φιλόζωοι ανακάλυψαν σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο του σπιτιού και 2 κουτάβια, τα οποία ζούσαν μέσα στα περιττώματα τους και κρύωναν».

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα του «η επιχείρηση ήταν δύσκολη,αφού η γυναίκα είχε βάλει αυτοσχέδια φράγματα και δε μπορούσαν να μπουν μέσα, και αναγκάστηκαν να σπάσουν παράθυρα-με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, αφού το σπίτι ήταν χρόνια ακατοίκητο και η γυναίκα έμενε εκεί».

Τελικά από την επιχείρηση διασώθηκαν 7 ζώα, ενώ στο χώρο παρέμειναν 4 για τα οποία αναζητούνται απεγνωσμένα φιλοξενίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα κτηνίατρος της πόλης, είχε ενημερώσει για τη γυναίκα, ότι έχρηζε οικονομικής βοήθειας για να συντηρήσει τα ζώα της. Οι άνθρωποι του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» απευθύνθηκαν όπως αναφέρουν στο σχετικό δημοσίευμα στο δήμο Πλατανιά προκειμένου να συνδράμει τη γυναίκα με τροφές για τα ζώα.«Τότε δε γνωρίζαμε τις συνθήκες που επικρατούσαν» αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση οι φιλόζωοι και συνεχίζουν: «Μετά την επίσκεψή μας στο χώρο, απευθυνθήκαμε-και γραπτώς και τηλεφωνικώς- την προηγούμενη εβδομάδα, ξανά στο δήμο Πλατανιά, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για τη βοήθεια της γυναίκας αλλά να υπάρξει και μέριμνα για τον πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο και τη στείρωση των ζώων,αλλά έως τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για τη φιλοξενία των ζώων, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι φιλοξενίας από τα μέλη μας,αλλά και για την υιοθεσία των ζώων που φιλοξενούνται.

Ευχαριστούμε θερμά το Γιώργο Κώτσο από το σωματείο ΑΡΙΑ του δήμου Αποκορώνου που συμμετείχε στη επιχείρηση και ανέλαβε δύο φιλοξενίες, το σωματείο “το Νησί” και τη Σάρον που μας εξασφάλισαν δύο φιλοξενίες και φυσικά τους εθελοντές μας, την Ηρώ, την Κυριακή, την Κατερίνα και τη Λήδα για την όλη προσπάθεια» καταλήγει το δημοσίευμα του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης φυλακισμένων ζώων – Εικόνες ντροπής σε οίκημα στον Πλατανιά | Photos + Video

  1. Κανονικά δεν πρέπει η ιδιοκτήτρια να διωχθεί ποινικά και να της επιβληθεί πρόστιμο πχ 11X15.000=165.000 ευρώ; Μη πω να της απαγορευτεί να έχει ξανά σκύλους μιας και πιθανότατα ούτε στειρωμένοι είναι ούτε εμβολιασμένοι.
    Τι λέω ε; προφανώς η ετυμηγορία των σκυλόφιλων είναι οτι δεν πειράζει, το έκανε από αγάπη οπότε να τη βοηθήσουμε κιόλας… της αφήνουμε και μια σκυλοτετράδα να μην αισθάνεται μοναξιά….καλό θα ήταν να της βγάλουμε και κανένα επίδομα σκυλομάνας…
    Τελικά να γίνεται ότι πουν οι σκυλόφιλοι…πετάει ο γάίδαρος; πετάει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook