Χανιά | Επεξεργασία λυμάτων και μεγάλη αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΒΑ

χανιά-επεξεργασία-λυμάτων-και-μεγάλη-773316

Ένα σπουδαίο έργο που πρόκειται να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που θα προσφέρει η ΔΕΥΑΒΑ, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με το κόστος του να φθάνει τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ειπώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον δήμαρχο του Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, τον Διευθυντή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Φώτη Καζάση και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννη Σταματάκη, το έργο αυτό αφορά την επεξεργασία των λυμάτων, όπου με τον τρόπο αυτό το λύμα που θα προκύπτει θα είναι σε τέτοια κατάσταση που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην άρδευση.

Ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι πως η μελέτη που έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 6.000 κυβικά ημερησίως και το νερό σε συνεργασία με τον ΟΑΚ θα πηγαίνει σε συγκεκριμένη δεξαμενή για να αρδεύει συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Επισημάνθηκε επίσης πως με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑΒΑ θα μπορεί να αυξήσει την επεξεργασία των λυμάτων για 40.000 κατοίκους οι όποίοι θα προστεθούν στους 60.000 που εξυπηρετεί σήμερα η επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης ανέφερε πως το έργο είναι απόρροια ευτυχούς συγκυρίας ενεργών δημάρχων, του ΟΑΚ που δικαιολογεί το ρόλο τους σαν αναπτυξιακός οργανισμός και των ανθρώπων στην κυβέρνηση που μπορούν να ακούσουν.

Ο κ. Καζάσης τόνισε επίσης πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, σημειώνοντας πως ο οργανισμός μπορεί να υλοποιήσει την συγκεκριμένη δουλειά, εξασφαλίζοντας παράλληλα το δημσίο συμφέρον.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ κ. Σταματάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και μια μεγάλη ημέρα για την ΔΕΥΑΒΑ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ με την κατασκευή του θα εξαλειφθούν και το φαινόμενο της δυσοσμίας την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο έργο αναφέρθηκαν ο κ. Μαρκος Πατρελάκης διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ κ. Κώστας Κονταράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook