Χανιά | Επετειακές εκδηλώσεις στον Αποκόρωνα για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

χανιά-επετειακές-εκδηλώσεις-στον-απο-1046273

Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου εκδήλωση εις Μνήμην των πεσόντων στις Μάχες Στύλου και Μπαμπαλή (28 Μαΐου 1941) τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30 στον χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» στους Άγιους Πάντες.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Σοφία», Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Ιωάννης Γαρεδάκης, ενώ θα γίνει σύντομη ιστορική ομιλία από την Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο – ιστορικό.

Θα ακολουθήσει απονομή επάθλων και επαίνου συμμετοχής για τον Αγώνα Δρόμου προς τιμήν του Ασηγωνιώτη Γιώργη Ψυχουντάκη που θα έχει προηγηθεί (στις 17.00 από το Δημαρχείο Βρυσών μέχρι το Ίδρυμα «Αγία Σοφία»), ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «ο Αποκόρωνας».

Με μόνη επιφύλαξη την τήρηση των μέτρων που θα είναι σε ισχύ, σας καλούμε να συμμετάσχετε στις επετειακές εκδηλώσεις μας για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Επετειακές εκδηλώσεις στον Αποκόρωνα για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

  1. Ο/Η Πως καταντήσαμε έτσι ρε συντεκνοι, ανάθεμα την κεφαλή μας και τους κερατάδες που ψηφίζουμε 60 χρόνια ολόκληρα ! λέει:

    Υστερόγραφο : Αγαπητοι συντοπίτες σας καλούμε να γιορτάσουμε την ηρωική θυσία των παππούδων και γιαγιάδων μας πριν 60 χρόνια στα χέρια των αιμοσταγών Γερμανών αλλά να μην ξεχάσετε να παρετε τις πετσέτες του χεριού μαζί σας για να πάμε μετά τις εκδηλώσεις στο μαγαζί και το ξενοδοχείο να εξυπηρετησουμε και να σερβίρουμε τους …..ευγενείς Γερμανούς επισκέπτες του νησιού μας, ( που και αυτοί ήρθαν από αέρος αλλά δεν πέσανε με αλεξίπτωτα ) για να ευχαριστηθούνε από τη περιποίηση και να δώσουν φιλοδώρημα να πάρουμε ψωμί και γάλα στα παιδιά μας ! Με πατριωτικούς χαιρετισμούς !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook