Χανιά | «Έπεσε» το σύστημα υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες: Αγωνία για εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης

χανιά-έπεσε-το-σύστημα-υποβολής-αντ-1483915

Νέα «τρικλοποδιά» στην ολοκλήρωση των δασικών χαρτών βάζει η κατάρρευση της σχετικής πλατφόρμας εδώ και τρεις μέρες, αφήνοντας «στον αέρα» την υποβολή ενός απροσδιόριστου αριθμού αντιρρήσεων στα Χανιά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η πλατφόρμα της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» από την Παρασκευή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα την αδυναμία υποβολής αντιρρήσεων αλλά ακόμα και την αδυναμία θέασης των αναρτημένων δασικών χαρτών από τους ενδιαφερόμενους και ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Μετά από τηλεφωνήματα αναγνωστών, το zarpanews.gr επικοινώνησε με την Δασάρχη Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, η οποία επιβεβαιώνει το γεγονός της υπολειτουργίας της πλατφόρμας. «Τους έχουμε κάνει σχετικό e-mail από την Παρασκευή ενώ και σήμερα το πρωί, διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα παραμένει,  ενημερώσαμε εκ νέου τηλεφωνικά.

Ζητάμε να δώσουν μία βοήθεια, πιθανόν με την μορφή παράτασης καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έχει πέσει το σύστημα» τονίζει η κα Σκλαβάκη.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα είναι κεντρικό και ως εκ τούτου ούτε η τοπική διεύθυνση δασών έχει πρόσβαση στο σύστημα ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει πολίτες. Την ίδια ώρα, ένας απροσδιόριστος αλλά τεράστιος αριθμός φακέλων παραμένει προς υποβολή στα γραφεία επαγγελματιών, μηχανικών, δικηγόρων και εταιρειών που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση σχετικών υποθέσεων.

Εξάλλου ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε παρέμβει δημοσίως για το θέμα, ζητώντας να δοθεί παράταση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook