Χανιά | Έπεσε πόρτα κοντά σε μαθητές στο 4ο Ειδικό Δημοτικό – Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών | Photos

χανιά-έπεσε-πόρτα-κοντά-σε-μαθητές-στο-1766770

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων, μετά από πτώση πόρτας που συνέβη την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει εκπαιδευτικός στο zarpanews.gr, πρόκειται για τις βοηθητικές πόρτες που υπάρχουν σε κάθε τάξη του σχολείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μαθητές, ώστε να πραγματοποιουν το διάλειμμά τους στο μπαλκόνι. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει η εκπαιδευτικός «μια συνάδελφος πήγε να ανοίξει την πόρτα, η οποία έπεσε και έσπασε το τζάμι»

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την δασκάλα του σχολείου, έγινε επικοινωνία με τον δήμο Χανίων, προκειμένου να αντικατασταθεί η πόρτα. Η πόρτα αντικαταστάθηκε προσωρινά, με τη διαφορά όμως ότι δεν μπορεί να ανοίξει, με αποτέλεσμα οι μαθητές για να βγουν για διάλειμμα, θα πρέπει να περάσουν από άλλες τάξεις. Επίσης, δέσμευση του Δήμου ήταν πως θα λάβουν προσφορά και θα έχουν απάντηση ως την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, προκιεμένου να μπει καινούργια πόρτα στην αίθουσα, χωρίς όμως να έχουν λάβει ακόμα  κάποια ενημέρωση.

Η εκπαιδευτικός τονίζει πως από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής, καθώς υπήρχε ένα παιδί αρκετά μακριά από την πόρτα και πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε, έχουν γίνει κατά καιρούς αιτήματα για αντικατάσταση όλων των πορτών καθώς, θεωρούνται επικίδνυνες για τα παιδιά, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται και για παιδιά με ιδιαιτερότητες, τα οποία δεν μπορούν να είναι συνεργάσιμα.

Μάλιστα, ‘οπως τονίζει η ίδια, έχει γίνει αίτημα να μπουν άθραυστα τζάμια, όπως προβλέπεται, αφού στο σχολείο φιλοξενούνται και παιδιά, τα οποία παθαίνουν συχνές κρίσεις και είναι πολύ ευκολο να χτυπήσουν το κεφάλι τους στην πόρτα, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να τραυματίσει τα παιδια.

Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν κάνει κατά καιρούς,  ενέργεις και  ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, στο σχολείο καθώς τα προβλήματα είναι αρκετά. «Ο χώρος είναι ακατάλληλος», επισημαίνει η εκπαιδευτικός.. «Σε περίπτωση τραυματισμού, δε θα είναι εύκολο, κάποια από τα παιδιά επειδή δεν είναι συνεργάζονται, μπορεί να χρειαστούν ακόμα και νάρκωση, αν χτυπήσουν από κάποιο γυαλί», συμπληρώνει, τονίζοντας μάλιστα και την έντονη ανησυχία των γονέων για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Έπεσε πόρτα κοντά σε μαθητές στο 4ο Ειδικό Δημοτικό – Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών | Photos

  1. Αν είναι δυνατόν σε πόρτα σχολείου να μην υπάρχει αρμ κρύσταλλο η Σεκουριτ. Ξεφτιλισμένοι θελετε και ψηφους.Να κανετε μηνυση τον Δημο! Θα σφαχτουν παιδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook