Χανιά | Έπεσαν υπογραφές για τα έργα μεταφοράς του νερού ύδρευσης στη δεξαμενή Σούγιας και στον οικισμό Λιβαδά

χανιά-έπεσαν-υπογραφές-για-τα-έργα-μετ-1290792

Σήμερα στις 30-09-2021 στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή Νικόλαου, υπεγράφη, μεταξύ του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου κ. Περράκη Αντωνίου, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου κ. Βαρδουλάκη Ιωάννη και των εκπροσώπων της Αναδόχου Κοινοπραξίας «ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» κ. Μαραβελάκη Σταύρου και κ. Μανουσάκη Στυλιανό, η σύμβαση του Υποέργου 1 της Πράξης:

«ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΟΥΓΙΑΣ KAI ΣΤΟN ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΙΒΑΔΑ», προϋπολογισμού 1.010.315,55 €, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης (ΕΠ «Κρήτη 2014-2020») και αφορά την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών Σούγιας και Λιβαδά, καθώς και την ενίσχυση της ύδρευσης στον οικισμό Κουστογέρακου.

Ο παραλιακός, τουριστικός οικισμός Σούγιας, υδρεύεται σήμερα με νερά υφιστάμενης γεώτρησης σε σχηματισμούς γύψων, η παρουσία των οποίων καθιστά το νερό της γεώτρησης ακατάλληλης ποιότητας για ύδρευση, λόγω υψηλής συγκέντρωσης θειϊκών ιόντων. Ο οικισμός Λιβαδά υδρεύεται από υδροαρδευτική δεξαμενή, με νερά, των οποίων η ποιότητα προορίζεται κυρίως για αρδευτική χρήση.

Για την αντιμετώπιση της παραπάνω απαράδεκτης κατάστασης, ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου έχει διανοίξει γεώτρηση στη θέση «Κάστελλος», η οποία διαθέτει νερά κατάλληλης ποιότητας και επαρκών ποσοτήτων για την ύδρευση των παραπάνω οικισμών. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα αντιμετωπιστεί συνολικά η ύδρευση των παραπάνω οικισμών.

Το χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή για την άριστη συνεργασία και τα έργα που εκτελούνται με την συνδρομή της Περιφέρειας στον οικισμό της Σούγιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook