Χανιά | Έπεσαν οι υπογραφές για το κλειστό γυμναστήριο Κισσάμου – Έργο ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ | Photos+Video

χανιά-έπεσαν-οι-υπογραφές-για-το-κλεισ-1372867

Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Κισσάμου, ενός έργου προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψαν στο δημαρχείο Κισσάμου το μεσημέρι της Κυριακής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Το γυμναστήριο θα περιλαμβάνει κερκίδα 350 θέσεων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, γυμναστήριο, ιατρείο, κυλικείο και τουαλέτες. Ακόμα, θέσεις στάθμευσης έξω από τις εγκαταστάσεις, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί με δεντροφύτευση.

Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο είναι 24 μήνες. Θα πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης από την Περιφέρεια, για την οποία η τεχνική υπηρεσία φέρεται να είναι έτοιμη και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η δημοπράτηση ενδέχεται να γίνει και εντός του 2022.

Από εκεί και πέρα, όταν ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και υπάρξει ανάδοχος, θα μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο το νοικοκύρεμα και τη στήριξη της βάσης της αθλητικής πυραμίδας. Έτσι, ενισχύσαμε 83 σωματεία του νομού σας με ποσό άνω των 350.000 εύρω. Δέθηκαν 31 εκατομμύρια στον ερασιτεχνικό και άλλα τόσα στον επαγγελματικό αθλητισμό από την κυβέρνηση.

Δεσμευόμαστε στη βελτίωση των αλήτικων εγκαταστάσεων, πρώτα απ’ όλα εκείνων που ανήκουν στη ΓΓΑ. Σήμερα μια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού γίνεται πράξη», είπε ο κ. Αυγενάκης. «Χάρη στη συνεργασία το πρότζεκτ έτρεξε γρηγορότερα και προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση του έργου πολύ γρήγορα, με δεδομένο ότι και τα χρήματα είναι δεσμευμένα».

Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι «το κλειστό γυμναστήριο στην Κίσσαμο αποτελούσε ένα αθλητικό νεκροταφείο, όταν θεμελίωναν χωρίς άδεια και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Υποχρέωση μας είναι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια, και θα είμαστε εδώ να το εγκαινιάσουμε».

Σε ότι αφορά το κολυμβητήριο Χανίων, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι τις επόμενες ήμερες θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης. «Το σημείο έχει αρκετές αυθαιρεσίες», είπε, «και τώρα θα ‘ρθει νομοθετική ρύθμιση που θα ρυθμίζει την κατάσταση».

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, δήλωσε σχετικά: Ένα έργο που είχε σχεδιαστεί από το 2002 και βάλτωσε μετά τα θεμέλια για 14 χρόνια, δεν υπήρχε αισιοδοξία ότι μπορεί να προχωρήσει. Όμως έγιναν συντονισμένες προσπάθειες, έγινε πλήρης φάκελος για το έργο. Μαζί με την Περιφέρεια υποβάλλαμε το τεχνικό δελτίο στο υπουργείο αθλητισμού.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: Κατορθώνουμε και υπογράφουμε σήμερα μια προγραμματική σύμβαση για ένα οραματικό έργο για την Κίσσαμο. Τέτοια έργα χρειάζονται συνέργειες και εμείς πέρσι είχαμε πει ότι υιοθετούμε τον Δήμο Κισσάμου για τα τεχνικά ζητήματα, με αποτέλεσμα τώρα να φτάνουμε, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, στην υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που παίρνει ξανά ζωή, με την Κίσσαμο να παίρνει ένα γυμαστήριο που της αξίζει.

Ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ανέφερε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα για την Κίσσαμο και τον νομό. Η πολιτεία το όφειλε στον νομό και υλοποιείται πια, πράγμα που αποτελεί ένα καλό σημάδι για την Κίσσαμο.

Με την σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, είπε ότι ένας επιτυχημένος σχεδιασμός έχει πολλούς πατέρες και συνεχάρη τον δήμαρχο Κισσάμου για τη δουλειά που έκανε, τον κ. Αυγενάκη για την χρηματοδότηση και δήλωσε ότι πλέον η περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

Αυτό είναι το κλειστό γυμναστήριο Κισσάμου στην σημερινή κατάστασή του

Τι είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για την δολοφονία του Άλκη 

Θλιμμένος δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, για την δολοφονία του Άλκη, και χαρακτήρισε συμμορία δολοφόνων τους δράστες.

«Εφαρμόζουμε επιτυχώς το ιδιώνυμο αδίκημα, με δική μας ρύθμιση. Δηλαδή, να συλλαμβάνεται και να δικάζεται όποιος εμπλέκεται σε υποθέσεις βίας» είπε χαρακτηριστικά. «Όσο για τις λέσχες φίλαθλων, εμείς έχουμε ενημερώσει τους συλλόγους για το πνεύμα που θέλουμε να επικρατεί εκεί. Δεν αναγνωρίζουμε καμία παράνομη λέσχη φιλάθλων, και οι ΠΑΕ θα πρέπει να αναλάβουν και εκείνες τις δικιές τους ευθύνες, ενώ τις παράνομες λέσχες γνωρίζει και η αστυνομία. Πρέπει να παταχθούν τα φαινόμενα βίας, πρόκειται για γάγγραινα που δεν γίνεται να μείνει». είπε ο υφυπουργός.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook