Χανιά | Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα στο λιμάνι του Κολυμπαρίου

χανιά-έπεσαν-οι-υπογραφές-για-τα-έργα-915626

Υπογράφηκε  σήμερα  Παρασκευή στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι,  η Σύμβαση για το έργο “ ΕΠΕΚΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ”, συνολικού προϋπολογισμού “5.645.161,29€” προ ΦΠΑ , μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και της αναδόχου  εταιρείας ΕΡΓΟΜΑΡΕ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης,  εξέφρασε την ικανοποίηση του  για την πραγματοποίηση του παραπάνω έργου που ήταν μια  απαίτηση αλλά και ανάγκη, για την τοπική κοινωνία και οικονομία και   είναι πλέον μετά από πολλά χρόνια πραγματικότητα.  Ο Δήμος Πλατανιά τα προηγούμενα χρόνια , με προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, είχε εκπονήσει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες , αλλά είχε και αποφασιστικό ρόλο στο να γίνουν ενιαία τα  Λιμενικά Έργα, τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας αλλά και διαμόρφωσης της Χερσαίας Ζώνης. Πετύχαμε με τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου  και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,να το εντάξουμε το Νοέμβριο του 2018 στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΠΑΛ-Θ 2014-2020, διασφαλίζοντας έτσι την υλοποίηση του.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις και ιδιαίτερα την απερχόμενη , την Πρ/νη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Σκουμπάκη του Λιμενικού Ταμείου καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά για όλες τις ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπουντρογιάννης  αναφέρθηκε στα Τεχνικά Θέματα που αφορούν στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, καθώς  και στις ενέργειες  που είχαν προηγηθεί για να φτάσουμε στη δημοπράτηση του, το Μάρτιο του 2019. Ιδιαίτερα στάθηκε στη συμβολή του πρώην Υπουργού κ. Σταθάκη προκειμένου να ευοδωθούν οι παραπάνω προσπάθειες ένταξης του έργου στο Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα ΕΠΑΛ-Θ 2014-2020.

Ο Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας αναφέρθηκε  στο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου, αφήνοντας περιθώρια για σύντμηση του χρόνου αποπεράτωσης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης και η νεοεκλεγείσα  Δημοτική Σύμβουλος κ. Λουπάκη Ασπασία.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook