Χανιά | «Επαρκής καθαριότητα στα σχολεία δε θα γίνει, δεν είναι εφικτό!» – Τα «αγκάθια» στο άνοιγμα των σχολείων της Α΄βθμιας

χανιά-επαρκής-καθαριότητα-στα-σχολε-1039693
φωτογραφία αρχείου

Τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός κόσμος και στα Χανιά, ανέλυσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, που μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Μηλιαράκης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται αυτές τις μέρες για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας (δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί), ενώ σχολίασε ιδιαίτερα ποια είναι τα δύσκολα κομμάτια που θα αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί φορείς για την τωρινή λειτουργία των σχολείων.

Το κυριότερο ζήτημα που ανέφερε ο κ. Μηλιαράκης εστιάζεται στην εντατική καθαριότητα των μονάδων, αφού όπως είπε «επαρκής καθαριότητα δε θα γίνεται, δεν είναι εφικτό με τις τωρινές συνθήκες». Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων δεν φτάνουν για να γίνεται διπλή καθαριότητα-απολύμανση καθημερινά, πριν και μετά το σχολικό ωράριο, τόνισε ο προϊστάμενος της Α’βθμιας.

Επίσης, ανάμεσα στις άλλες δυσκολίες με το άνοιγμα δημοτικών-νηπιαγωγείων, μεγάλο ζήτημα αποτελούν οι άδειες των εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια, όπου είτε είναι ειδικού σκοπού είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να ζητηθεί επιπλέον προσωπικό, που μόνο ομαλή δεν κάνει τη μετάβαση στην επαναλειτουργία των σχολείο, υπογράμμισε ο κ. Μηλιαράκης. Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι δεν ξέρουμε ακόμα τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν, ωστόσο υπολογίζεται περίπου σε 3 έως 5 ανά σχολικοί μονάδα(!).

Ακόμα, ο προϊστάμενος της Α’βθμιας είπε ότι θα υπάρξει σημαντική δυσκολία λειτουργίας των σχολείων για τους μικρότερους μαθητές, ενώ μεγάλο στοίχημα θα είναι και η μεταφορά μαθητών  με τα λεωφορεία, όπως προβλεπόταν πάντα σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ. «Πλέον θα πρέπει η πληρότητα των λεωφορείων να μην υπερβαίνει το 50% της συνολικής χωρητικότητας, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα οχήματα που θα μεταφέρουν τους μαθητές. Δεν ξέρουμε αν αρκούν τα κονδύλια για να εκπληρωθεί αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιαράκης.

Τέλος προσέθεσε πως, περισσότεροι από 700 αναπληρωτές θα παρατείνουν την εργασία τους έως το τέλος του Ιούνη σε όλον τον Νομό, ώστε να συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Επαρκής καθαριότητα στα σχολεία δε θα γίνει, δεν είναι εφικτό!» – Τα «αγκάθια» στο άνοιγμα των σχολείων της Α΄βθμιας

  1. Κονδυλια να βρουν! Οπως ζηταει και απο εμενα το κρατος τα παντα!!
    Λογικο ειναι η καθαριοτητα να μην ειναι εφικτη ε και…δεν εγινε και κατι , ας κανουμε οσο μπορουμε καλυτερα αυτο αρκει!
    Μην σπερνετε πανικο εκει που δε χρειαζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook