Χανιά | Επανέφεραν στην επιφάνεια το σκάφος που βυθίστηκε στην Κίσσαμο | Photos

χανιά-επανέφεραν-στην-επιφάνεια-το-σκ-1424930

Μετά από ώρες προσπάθειας, κατάφεραν και επανέφεραν στην επιφάνεια το αλιευτικό σκάφος που ημιβιθίστηκε στον λιμένα “ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ” της Κισσάμου, το πρωί της Κυριακής.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου διενεργήθηκε απάντληση των υδάτων κι έπειτα ρυμουλκήθηκε στην γλίστρα του λιμένα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες στα Χανιά, έφερε αρκετά προβλήματα, ενώ τα περισσότερα ψαροκάικα που ήταν δεμένα στην βορειοδυτική προβλήτα του λιμανιού και κυρίως τα ξύλινα καταστράφηκαν.

Ο Λιμενικός Σταθμός Κισσάμου, έδρασε άμεσα με απορροφητικές λωρίδες για τη ρύπανση που τυχόν προξενούσε το βυθισμένο σκάφος, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ιδιώτης δύτης προκειμένου να διαπιστώσει αν το σκάφος μπορεί να ανελκυστεί.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει:

Πρωινές ώρες σήμερα, (Κυριακή) διαπιστώθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, η ημιβύθιση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του Ε/Π -Α/Κ σκάφους “ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ” Ν. Χανίων 571, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα “ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ” Κισσάμου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες του εν λόγω σκάφους, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και ανυψωτικού μέσου το Ε/Π -Α/Κ σκάφος ανελκύθηκε στην επιφάνεια.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου διενεργήθηκε απάντληση των υδάτων με αποτέλεσμα την ικανή πλευστότητα του πλοίου, ενώ ρυμουλκήθηκε στην γλίστρα του λιμένα Καβονησίου Κισσἀμου, όπου ανελκύστηκε στον χερσαίο χώρο του λιμένα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook