Χανιά | Επάγγελμα… απατεώνες – Πώς εξαπάτησαν την ηλικιωμένη οι Ρομά στην Κίσσαμο και πώς τους έπιασε η Αστυνομία

χανιά-επάγγελμα-απατεώνες-πώς-εξα-1190050

Πλανόδια οικογενειακή… επιχείρηση εξαπάτησης ηλικιωμένων είχαν στήσει παππούς και εγγονός Ρομά, τη δράση των οποίων διέκοψε η ΕΛ.ΑΣ. την Τρίτη. Οι δύο επιτήδειοι μάλιστα είχαν πλούσιο ιστορικό και η… χάρη τους είχε φτάσει σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Την περασμένη Κυριακή το πρωί οι δύο Ρομά, με την πρόφαση ότι πουλούσαν είδη προικός, κυκλοφορούσαν στο Βουλγάρω Κισσάμου και ο ένας από τους δύο προσέγγισε μια 60χρονη κάτοικο.

Τη ρώτησε αν ήθελε να τις αγοράσει κουβέρτες για 200 ευρώ. Εκείνη δεν ήθελε, εκείνος όμως επέμεινε ρίχνοντας την τιμή και στο τέλος της είπε ότι μπορεί να πάρει όλες τις κουβέρτες για 50 ευρώ. Η ηλικιωμένη δελεάστηκε και του έδωσε 50 ευρώ. Ο Ρομά όμως υποστήριξε ότι του έδωσε μόνο 10 ευρώ, δειχνοντάς της ένα δεκάρικο που είχε προετοιμάσει.

Η ηλικιωμένη τότε πήρε ένα άλλο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και του το έδωσε, αλλά επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία. Εντέλει, η γιαγιά αποχωρίστηκε συνολικά 200 ευρώ και ο δράστης έφυγε.

Ευτυχώς όμως η ηλικιωμένη το αντιλήφθηκε άμεσα και φώναξε σε βοήθεια. Ένας γείτονας προσπάθησε να ακολουθήσει τον Ρομά, αλλά εκείνος έστριψε στη γωνία, όπου τον περίμενε ο συνεργός του με αυτοκίνητο και έγιναν… καπνός.

Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν περιγραφή του ατόμου και βάσει αυτής να ψάχνουν στο αρχείο. Βρήκαν κάποιους που ταίριαζαν στην περιγραφή, έδειξαν τις φωτογραφίες στην ηλικιωμένη και εκείνη τον αναγνώρισε.

Την κατάσταση περιέπλεξε το γεγονός ότι γειτόνισσα που επίσης είχε δει το περιστατικό, έλεγε πως ο δράστης ήταν άλλος. Τελικά όμως αποδείχθηκε πως και οι δύο γυναίκες είχαν δίκιο, καθώς η μια αναγνώρισε τον δράστη και η άλλη τον συνεργό.

Ταυτοποιήθηκαν αμφότεροι, όπως και το αυτοκίνητο που είχαν και ήταν νοικιασμένο από γραφείο στον Άγιο Νικόλαο. Οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό τους στους Αγίους Αποστόλους, ενώ οι ίδιοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Το ιστορικό τους ήταν πλούσιο, καθώς παππούς και εγγονός είχαν απασχολήσει τις Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, για απάτες, διαρρήξεις και τουλάχιστον μια ληστεία. Παρόλα αυτά κατόρθωναν να διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη.

Τα χρήματα επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη. Για τους δύο Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομο εμπόριο, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και άλλο ένα πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού, ενώ στη δικογραφία επισημάνθηκε ότι οι συγκεκριμένοι είχαν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα, διαπράττοντας εγκλήματα κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Επάγγελμα… απατεώνες – Πώς εξαπάτησαν την ηλικιωμένη οι Ρομά στην Κίσσαμο και πώς τους έπιασε η Αστυνομία

  1. Το ότι οι απατεώνες είναι Ρομά τι σχέση έχει εκτός από τις πινελιές ρατσισμού;
    Δηλαδή εάν ήταν από τη Χαλέπα πχ ή είχαν παππού Ελβετό θα λέγατε οι Χαλεπιανοί απατεώνες ή οι απατεώνες Ελβετικής καταγωγής;
    Για ξανασκεφτείτε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook