Χανιά | Εορτή Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας – Μαθητική Θεία Λειτουργία

χανιά-εορτή-αγίου-λουκά-αρχιεπισκόπο-1052657

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι το εσπέρας της Τετάρτης, 10 Ιουνίου και από ώρα 8.30μ.μ. έως 11.15μ.μ., εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, εις τον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο εκ του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα αναπεμφθεί ειδική δέηση – προσευχή, υπέρ υγείας, θείας βοηθείας και φωτισμού, για την μαθητιώσα νεολαία της Γ΄ Λυκείου που εισέρχεται εις τον στίβο των εξετάσεων ως και για τα νιάτα του τόπου. Επιπροσθέτως, λαδάκι από τον τάφο του Αγίου Λουκά (Συμφερούπολις Κριμαίας), το οποίο εστάλη προ ολίγων ημερών εις την Ι. Μητρόπολη μας, θα είναι διαθέσιμο για όσους επιθυμούν.

Καλείται ο φιλάγιος και φιλακόλουθος λαός του Θεού ως επίσης και η μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής, όπως μετέχουν της λατρευτικής αυτής Συνάξεως, επικαλεστούν τις πρεσβείες και την χάρι του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Θαυματουργού, και προετοιμαστούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook