Χανιά | Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στο Ενετικό Λιμάνι | Video+Photos

χανιά-εντυπωσιακή-άσκηση-της-πυροσβε-1708772

Στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων μεταφέρθηκε η δράση το πρωί της Παρασκευής, καθώς μετά την επέμβαση σε επιχείρηση αερίου (δείτε ΕΔΩ), οι πυροσβέστες των Χανίων κληθηκαν να αντιμετωπίσουν φωτιά σε πλοίο.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε και εγκλωβισμό, ενω για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκε καινούριος εξοπλισμός.

«Ολοκληρώνεται σήμερα ένας μεγάλος κύκλος εκπαιδεύσεων. Η άσκηση αυτή με κωδικό όνομα «Υγρό πυρ» αποφασίστηκε να γίνει στο έδαφος και όχι επί χάρτου. Και το συμβάν στο λιμάνι και αυτό στην Πετρογκαζ απαίτησαν συμβολή δυνάμεων και από τις Βρύσσες και το Καστέλι. Ειδικά στο λιμάνι, έπρεπε να περάσουν περίπου 25 χρόνια για να γίνει μια άσκηση μεγάλης κλίμακας σε ένα πλωτό και ευχαριστώ τις λιμενικές αρχές γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό και χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά», δήλωσε ο διοικητής ΠΥ Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.

Ο διοικητής της ΠΥ, με αφορμή τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στο πρώτο συμβάν, για τον οποίο υπήρχε διχογνωμία, επισήμανε ότι απαιτούνται ρυθμίσεις στην πόλη, πράγμα που όμως δεν μπορεί να κάνει η πυροσβεστική. Όσο για τα καινούρια εργαλεία, εξήγησε ότι πρόκειται για πλωτές δεξαμενές που μπορούν να τροφοδοτήσουν με πολύ νερό οτιδήποτε είναι σε ακτίνα δράσης.

«Όλα αυτά είναι προϊόν άσκησης που πραγματοποιείται άσκησης που πραγματοποιείται στον λιμένα μετά από πολλά χρόνια. Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική, να απαγορεύσει την κίνηση στον χώρο της φωτιάς, να αποκλείσει από τη θάλασσα το φλεγόμενο σκάφος και αν η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, να απομακρυνθεί το φλεγόμενο εκτός λιμένα με ρυμουλκό. Το σενάριο της άσκησης ήταν απόλυτα ρεαλιστικό. Ο ελλιμενισμός των σκαφών αυξάνεται συνεχώς και μπορεί να συμβεί. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο και η άσκηση έδειξε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών», ανέφερε ο διοικητής Α’ Λιμενικού Τμήματος Χανίων, Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης.

Βίντεο από την άσκηση παρακάτω:

Δείτε φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook