Χανιά | Έντονη διαμαρτυρία για τη χάραξη του ΒΟΑΚ στα Δράμια – Προειδοποιούν με προσφυγές στα δικαστήρια

χανιά-έντονη-διαμαρτυρία-για-τη-χάραξ-1229452
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη δυσαρέσκεια, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη χάραξη του ΒΟΑΚ στα Δράμια Αποκορώνου, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς, όπως λένε, θα δημιουργηθούν πολλαπλά προβλήματα στο χωριό. Υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 270 υπογραφές, ενώ προειδοποιούν ότι θα φτάσουν σε οποιαδήποτε δικαστήρια απαιτηθεί:

«Κύριοι εξ αρχής ξεκαθαρίζομε, ότι δεν είμεθα αντίθετοι με την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ

Διαμαρτυρομεθα όμως έντονα, διότι δεν τηρηθηκαν εκείνα τα οποία μας είχατε υποσχεθεί το 2016.

Εκείνα για τα οποία ,μετά από ευρεία διαβούλευση, υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου και Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Η απόφαση 113/2016 της επιτροπής περιβάλλοντος, με πρόεδρο τον σημερινό αντιπεριφερειαρχη κ Νικο Καλογερη, προτείνει η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, να γινει νότια της

δεξαμενής του ΤΟΕΒ Δραμιών, για να μη θιγεί ο χαρακτήρας του οικισμού Δραμιών Αποκορώνου και η τουριστική ζώνη ΣΧΟΑΠ Επισκοπής Ρέθυμνου.

Την απόφαση αυτή όχι μόνον το Υπουργείο την αγνοεί, αλλά αρνείται ότι είχε λάβει και γνώση.

Κύριοι η νέα χάραξη που προτείνεται, και που οριστική την επικαλείσθε, καταστρέφει τα πάντα.

1 Καταστρέφει την παραγωγική ζώνη Δραμιών, Επισκοπής, τσιμεντοποιεί, επιχωματώνει 1000 στρέμματα.

2. Καταστρέφει τα αρδευτικά δίκτυα, τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η οικολογική και περιβαντολογική καταστροφή, είναι τεράστια. Αρχαιολογικοί χώροι, και περιοχές Νatura, αγνοούνται επιμελώς.

4 Το πλήγμα στον τουρισμό θα είναι ανεπανόρθωτο, κανείς δεν μιλεί για αυτό, οι Ευρωπαίοι, δηλαδή θα απολαμβάνουν, από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τη θεά, την ηχορύπανση και το καυσαέριο, εγκλωβισμένοι, μέσα σε δυο σε τρεις αυτοκινητόδρομους.

Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να φτάσουμε πολύ μακριά, συμβούλιο επικρατείας, ευρωπαϊκά δικαστήρια , θα παλέψουμε για κάτι παραπάνω από τις περιουσίες μας ,για τα προβλήματα που τα παιδιά μας ,θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον από αυτή την καταστροφή του περιβάλλοντος, που επιχειρείτε στον τόπο μας

Τέλος προειδοποιούμε αυτούς που εισηγήθηκαν την απόφαση 113/16 ,να τιμήσουν την υπογραφή τους και να την στηρίξουν, διαφορετικά θα έχουν την κατακραυγή της κοινωνίας.

ακολουθούν υπογραφές»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook