Χανιά | Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο ζητούν εργαζόμενοι στην εστίαση – Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ | Photos

χανιά-ένταξη-στο-κοινωνικό-τιμολόγιο-1108673

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΕΗ, στα Χανιά, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, με πρωτοβουλία του συλλόγου τους. Μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην ουρά, κάνοντας γνωστό το αίτημά τους για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο των εποχικά εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό.

«Ζητάμε την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όλων των εποχικών εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό χωρίς προϋποθέσεις. Και στην πραγματικότητα είναι και παρωχημένο το αίτημα, γιατί βλέπουμε ότι και ένα σωρό κλάδοι που βρίσκονται κοντά στον επισιτισμό-τουρισμό πλήττονται ιδιαίτερα. Ακόμα και άνθρωποι που είναι εργοδότες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον επισιτισμό, Σήφης Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ακόμα ότι η κατάσταση, όταν κόβεται το ρεύμα σε εργαζόμενους και για να γίνει κάποια διευκόλυνση, απαιτεί ικεσίες, είναι απαράδεκτη:

«Αφορμή δόθηκε από την κοπή του ρεύματος στον συνάδελφο την περασμένη εβδομάδα. Χαιρόμαστε για την επανασύνδεση, αλλά αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί αυταπάτες στον κλάδο των εργαζομένων. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει σε κάθε τέτοια περίπτωση  να παρακαλούμε και να ικετεύουμε είτε τη ΔΕΗ ή την κυβέρνηση για να καλύψει την ανάγκη του κάθε εργαζόμενου. Είναι πολιτική απόφαση που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, δεν παρακαλάμε. Είμαστε εργαζόμενοι, είμαστε αυτοί που εργαστήκαμε για όλον αυτόν τον πλούτο όλα αυτά τα χρόνια και δε θα σταματήσουμε σε καμία περίπτωση να το φωνάζουμε και να το διεκδικούμε. Δεν θα συρόμαστε οι εργαζόμενοι ως ικέτες για να μη μας κοπεί το ρεύμα.»

Ακολούθησε συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ στα Χανιά. Ο διευθυντής, κ. Πατεράκης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει το υπόμνημα  στην Κεντρική Διοίκηση της ΔΕΗ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από τη μεριά του κλάδου των κατασκευών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μανώλης Ξανθουδάκης επισήμανε ότι: “και η ΔΕΗ σαν εταιρεία δεν ξέχασε να ανεβάσει τιμολόγια της κάνοντας αυξήσεις τα τελευταία 6 χρόνια ξεχνώντας ότι εργαζόμενοι και μεγαλοεργοδότες δεν πληρώνουμε τα ίδια”. Από τα Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων η πρόεδρος Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη και αντίστοιχα ο πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Νίκος Τσουπάκης έκαναν καθαρό ότι είναι άμεση ανάγκη να παρθούν μέτρα ώστε να διαγραφούν τα χρέη των εποχικά εργαζόμενων που πλήττονται όπως τα μέλη των σωματείων τους, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων κλπ. Επιπλέον τόνισαν ότι θα υπερασπιστούν κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος εργαζόμενου όποτε και αν χρειαστεί.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση διαμαρτυρίας:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook