Χανιά | Ένωση Οικοδόμων: Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους

“Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους στο σύνολο των δικαιωμάτων και των αναγκών τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, με αφορμή την Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση τους οι Οικοδόμοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν» και καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία:

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους στο σύνολο των δικαιωμάτων και των αναγκών τους.

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, των Συνδικάτων μας, αρχίζουν και τελειώνουν στις υποδείξεις που της υπαγορεύουν τα ραβασάκια του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας. Αρνούνται να πάρουν μέτρα για σοβαρά ζητήματα, που έχουμε θέσει εν μέσω πανδημίας, και σχετίζονται με την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς και τη στήριξη του εισοδήματος μας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ:

l               Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν. Αντί γι΄ αυτό, φροντίζει να μεταθέτει την ευθύνη για ό,τι κι αν γίνει σε όλους εμάς. Αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας. Μεταφέρει τις δικές της ευθύνες σε όλους εμάς, λέγοντάς μας, ότι αν αρρωστήσουμε είμαστε ένοχοι και οι μόνοι φταίχτες. Αυτοί, που τα σάρωσαν όλα μαζί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, το παίζουν «αθώοι» κουνώντας μας το δάκτυλο.

l               Δεν έχει πάρει μέτρα για να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα οποία καθημερινά στοιβαζόμαστε σα σαρδέλες για να πάμε στη δουλειά μας, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής μας.

l               Συκοφαντεί τα παιδιά μας που αγωνίζονται για ασφαλείς συνθήκες υγείας στα σχολεία τους, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών και κάλυψη των ελλείψεων. Έχει πάει την καταστολή στο «κόκκινο», με αύρες και χημικά απέναντι σε εργάτες και μαθητές.

l               Αντί να ενισχύσει τους άνεργους, που δεν έχουν εισόδημα, μοιράζει πακέτα στο κεφάλαιο και βγάζοντας γλώσσα στους άνεργους τους λέει, ότι «όπως ζούσαν τόσο καιρό θα ζήσουν και τώρα χωρίς εισόδημα»!

l               Αντί να πάρει δραστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, τόσο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όσο και για την απληρωσιά, το κλέψιμο της ασφάλισης, την εντατικοποίηση, σφυρίζει αδιάφορα εξυπηρετώντας την μεγαλοεργοδοσία που τούτο το διάστημα κάνει «πάρτυ» στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και καραντίνας ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Δίνει δωράκια στη μεγαλοεργοδοσία με νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών. Δίνει όλες τις προϋποθέσεις στα αφεντικά να αρπάζουν με το «νόμο» τον ιδρώτα μας. Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να παίρνουμε μικρότερο μεροκάματο.

Αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να κάνει πραγματικότητα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μπορεί στα λόγια να διακηρύσσει την προσπάθεια της ώστε να στηρίξει τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, όμως στην πράξη τρέχει ασταμάτητα για να υλοποίηση όσων απαιτούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγαλοεργοδότες.

Απορρίπτουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Η απόφαση μας είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Στην επίθεση εν μέσω καραντίνας, από την κυβέρνηση τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το συνδικάτο μας για την καταγγελία αυθαιρεσιών από την εργοδοσία στα τηλέφωνα 6944764812, 6977273811, 6972323752.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χανίων να ακολουθήσει το παράδειγμα των δεκάδων Εργατικών Κέντρων , Ομοσπονδιών και Σωματίων και να πάρει άμεσα απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε δυναμώνοντας την πάλη μας:

Ενίσχυση των νοσοκομείων και του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό.

Μέτρα ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς με δρομολόγηση περισσότερων λεωφορείων, με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους, τους εργαζομένους και τους άνεργους. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος που χάνεται λόγω του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Να ενταχτούν όλοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στο μηχανισμό στήριξης και να λάβουν τα 800 ευρώ.

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν στην περίοδο της εμφάνισης της πανδημίας καθώς και όλων των αντεργατικών νόμων που τσάκισαν συντάξεις, μισθούς, εργασιακές σχέσεις.

Την κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που διευκολύνει τις τράπεζες να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών.

«Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής μας»

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα»»

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλα τα Χανιά να είναι νεκρωμένα από την καραντίνα του Κούλη και μόνο οικοδόμοι…ξυλουργοί..γυψοσανιδάδες..και όλα τα συναφή επαγγέλματα να βρίσκονται σε οικοδομικό οργασμό(!) αναπαλαιώσεων και μετατροπών καταστημάτων στην Παλιά Πόλη με λεφτά που απορείς από ποιά επιπλέον δάνεια έπεσαν…και να τους έχεις να ζητάνε και περισσότερα…πάντα με κατευθυντήριες προτροπές…από το ΚΚΕ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ