Χανιά | Ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων για την προστασία των ανηλίκων μαθητών

χανιά-ενημέρωση-των-διευθυντών-των-σχ-949598

Τους τρόπους που θα πρέπει να γνωρίζουν για να μπορούν να προστατευόσουν τους ανήλικους μαθητές, αλλά και να αντιμετωπίσουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασαν σε διευθυντές σχολικών μονάδων των Χανίων, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων, κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης φαινόμενα τέτοιου τύπου είναι αρκετά συχνά σε σχολεία των Χανίων και περιλαμβάνουν περιστατικά κακοποίησης, ενδοοικογειακής βίας κοκ, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά που μπορεί να συμβούν και μέσα στο σχολείο.

Από την πλευρά της η κα Χριστίνα Δημητριάδου, Εισαγγελέας Ανηλίκων Χανίων είπε πως τα περιστατικά είναι αρκετά σε επίπεδο νομού, επισημαίνοντας πως πάνω από όλα είναι το συμφέρον του ανήλικου τέκνου.

H Υπαστυνόμος Α υπεύθυνη γραφείου ανηλίκων ασφαλείας Χανίων Σοφία Λογαρίδου Αστυνόμος Α’ σημείωσε ότι επιχειρούμε να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς πρακτικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικό όπου το παιδί είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωστοποιούν και να προχωρούν σε κατάθεση, περιστατικά κακοποίησης , καθώς δεν είναι αρκετή μια απλή αναφορά για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook