Χανιά | Ενημέρωση για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά στον Δήμο Αποκορώνου

χανιά-ενημέρωση-για-την-επανασύνδεση-442137

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει ότι επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/52001/1821, ΦΕΚ 2567/Β’/24-05-2022 δίνεται παράταση για την χορήγηση του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος έως και 30-06-2022.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για πληροφορίες οι πολίτες του Αποκόρωνα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου : 2825340312 Μπενάκη Χρυσούλα και 2825340322 Μαργαριτάκη Αικατερίνη, εργάσιμες μέρες και ώρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook