Χανιά | Ένας επίγειος παράδεισος 500 μ από την Χρυσοσκαλίτισσα | Photos

χανιά-ένας-επίγειος-παράδεισος-500-μ-από-360688

Μια αμμώδης εξωτική παραλία με λευκή άμμο και φοίνικες που μοιάζει με λίμνη με θαλασσινό νερό

Mία από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Κρήτης η οποία παραμένει σχεδόν άγνωστη για τους περισσότερους, είναι η Άσπρη Λίμνη. Βρίσκεται 500 μέτρα μόλις από τη Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων.

Αν και είναι χιλιάδες οι τουρίστες που συρρέουν το καλοκαίρι στο γειτονικό εξωτικό Ελαφονήσι, την Άσπρη Λίμνη, η οποία είναι ένας ακόμα επίγειος παράδεισος, δεν τη γνωρίζουν.aspri_limniΦτάνοντας κανείς εκεί δεν πρέπει να περιμένει να δει μια οργανωμένη παραλία αλλά ένα μικρό, αγνό μέρος της ακτής με λευκή άμμο και βράχους που δημιουργούν ουσιαστικά ένα φυσικό φράγμα και σου δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για μια λίμνη με θαλασσινό νερό.
aspri_limni2Το τοπίο είναι τελείως άνυδρο και άλλα δέντρα πέρα από τους κοντούς κρητικούς φοίνικες δεν υπάρχουν.
aspri_limni3Η περιβαλλοντολογική σημασία της Άσπρης Λίμνης είναι τεράστια, καθώς αποτελεί τη δυτικότερη αποικία του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου (Phoenix theofrasti). Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura.

terrabook.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ένας επίγειος παράδεισος 500 μ από την Χρυσοσκαλίτισσα | Photos

  1. Ρε παιδιά αφήστε ήσυχο και κανένα μέρος. Θα τρέξουν όλοι οι βάρβαροι να την κάνουν σαν τις υπόλοιπες. Τι κερδίζετε δηλαδή από αυτό; Αρκετά μέρη δεν έχουν καταστραφεί; Αμάν πια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook