Χανιά | Ένας ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο στο Μόδι

χανιά-ένας-ένοχος-για-το-θανατηφόρο-τρ-702318

Ένοχος για τον θάνατο ενός δικυκλιστή στο Μόδι του Δήμου Πλατανιάκρίθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εργοληπτικής εταιρείας που εκτελούσε δημόσιο έργο σ καθώς κρίθηκε πως δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα με μηχανάκι στο Μόδι του Δήμου Πλατανιά τον Ιούλιο το 2014, η οποία είχε διακοπεί στις 26 Μαρτίου.

Κατηγορούμενοι ήταν ο Διευθύνων σύμβουλος, ο εργοδηγός και ο υπεύθυνος ασφαλείας της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκεύασε το έργο, των οποίων την ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας. Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή μόνο του διευθύνοντα συμβούλου, τον οποίο καταδίκασε σε  2 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Ο 59χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχασε τη ζωή του όταν η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε διολίσθησε στο οδόστρωμα στο οποία είχαν το προηγούμενο διάστημα ολοκληρωθεί εργασίες για την τοποθέτηση δικτύου αποχέτευσης.

Και οι τρεις στις απολογίες τους δήλωσαν αθώοι, εξηγώντας πως δεν ήταν δική τους ευθύνη το εάν θα είναι ή όχι ο δρόμος στην κυκλοφορία ενώ υποστήριξαν πως είχε τοποθετηθεί όλη η απαραίτητη σήμανση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας υπήρχαν αυλακώσεις, φερτά.

Στην απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος, εργολάβος του έργου, υποστήριξε πως όλο το έργο εκτελούταν βάσει της μελέτης και ότι είχε δοθεί εντολή από τον Δήμο Πλατανιά για να παραμένει ο δρόμος ανοικτός στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. Υποστήριξε πως τόνισε πως είναι εντελώς απρόβλεπτο να έχουμε ένα τέτοιο ατύχημα σε αυτή τη φάση του έργου: «Θεωρώ πως ήταν αποκλειστική ευθύνη του θανόντα. Ήταν κάτοικος Μοδίου. Γνώριζε καλά το έργο και μάλιστα βοηθούσε. Ήξερε την κατάσταση του έργου και μπορούσε να προσαρμόσει την ταχύτητα του. Πώς βρέθηκε στο χαντακι; Ήταν δική του απροσεξία.»

Τόνισε δε πως είχε δοθει εντολή από τον Δήμο Πλατανια, ο δρόμος να ανοίγει κάθε απόγευμα μετά το περας των εργασιών.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook