Χανιά | Ένα όνειρο ετών έλαβε «σάρκα και οστά» – Εγκαινιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο κτήριο – κόσμημα του ΚΗΦΑΑΜΕΑ | Video + Photos

χανιά-ένα-όνειρο-ετών-έλαβε-σάρκα-και-1758649

Ένα όνειρο ετών πήρε τελικά σάρκα και οστά και έγινε πραγματικότητα. Μετά από έναν αγώνα ετών, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ απέκτησε το δικό του νέο, υπερσύγχρονο κτήριο στη Χρυσοπηγή.

Ένα κτήριο-κόσμημα είναι πλέον στη διάθεση των παιδιών που φιλοξενεί η δομή, που μετά από 14 χρόνια αγώνα, κατάφερε να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Από το 2009, μέχρι και σήμερα, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, έγιναν προσπάθειες με την αρωγή της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής που δώρισε το οικόπεδο και των Χανιωτών, οι οποίοι προσέφεραν από το υστέρημά τους, ώστε να θεμελιωθεί και να ξεκινήσει να γεννιέται το όνειρο του νέου κρηρίου.

Φανερά συγκινημένη, η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ Νίκη Βελεγράκη, πλυμμηρισμένη από συναισθήματα χαράς, αναφέρθηκε σε όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία 14 χρόνια προκειμένου το νέο κτήριο της δομής να αναγερθεί και να είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τα παιδιά.

Τα 20 παιδιά που φιλοξενεί σήμερα το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο υπερσύγχρονο κτήριο 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Εδώ και 28 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση, (πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμία άλλη δομή στο νομό) με επίκεντρο το παιδί.

Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν επιχορηγείται από το ελληνικό δημόσιο, αλλά έχει σταθερή χρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία των παιδιών, όσων αφορά τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα στο σύνολο τους. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας έχουμε δίπλα μας και τους Χανιώτες συμπολίτες μας, των οποίων οι δωρεές αποτελούν κύρια πηγή εσόδων και βοηθάνε στη λειτουργία του Κέντρου μας, εκτός όμως από το οικονομικό κομμάτι μας παρέχουν το πιο σημαντικό, ηθική υποστήριξη και δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 20 παιδιά και λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30πμ έως τις 19:30μμ και τα Σάββατα από τις 8:30πμ έως τις 16:30μμ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook