Χανιά | Ένα μπράβο στους Αλβανούς της Κισσάμου – Έχτισαν παρτέρι στο Δημοτικό της περιοχής | Photos

χανιά-ένα-μπράβο-στους-αλβανούς-της-κι-927938

Σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Κισσάμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μέλη του Συλλόγου με εμπειρία στις οικοδομικές και τεχνικές εργασίες έκαναν δώρο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου ένα όμορφο παρτέρι, που θα κοσμεί πλέον το κτήριο και το αναβαθμίζει αισθητικά για πολλά χρόνια.

Ένα παράδειγμα καλής πρόθεση και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους!zarpanews.gr

13 thoughts on “Χανιά | Ένα μπράβο στους Αλβανούς της Κισσάμου – Έχτισαν παρτέρι στο Δημοτικό της περιοχής | Photos

  1. Ευτυχώς που έχουμε και αυτούς και κράτησαν την Ελλάδα στην ανοικοδόμησή της αλλά και σήμερα να κάνουν κοινωνικό έργο. Αν έλλειπαν ο έλληνας θα έτρωγε το φτυάρι αντί να σκάψει να καλλιεργήσει

  2. Φιλε Kosmas , φαινεται καθαρα πως Δεν εισαι απ’την Ελλαδα. Ή Δεν εχεις ιδεα και συναισθηση του τι σημαινει «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ , ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. Και αν μη τι αλλο ειμαι σιγουρη πως ολα αυτα τα κτιρια , οι δρομοι , οι ναοθ και γενικα ολα τα οικοδομηματα γυρω σου δεν εγιναν απο Αλβανους ή οποιονδηποτε αλλο μεταναστη . Εγινσν απο Ελληνες για τους Ελληνες.

    1. Κυρία Τραβελάκη καλημέρα σας,

      ωραίες οι πατριωτικές κορώνες, αλλά μην ξεχνάμε πάλι προ καιρού ποιοι είχαν βάψει αφιλοκερδώς σχολεία στα Χανιά.
      Οι Αλβανοί που ίσως κοιτάτε με μισό μάτι είναι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες, έχουν καταφέρει με την εργασία τους να στέκονται αξιοπρεπέστατα μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Και αυτό σας το λέει ένας Έλληνας.
      Καλό θα είναι οι Έλληνες που λέτε με «ψυχή» να πιάσουν καμιά τσάπα και κανένα μυστρί και να βγάλουν κανένα μεροκάματο αντί να ξημεροβραδιάζονται στις γνωστές καφετέριες της οδού Δημοκρατίας (νυν Παπανδρέου). Να ζήσουν από την εργασία τους και όχι από το airbnb όπου τα νοίκια που ζητάνε αγγίζουν έναν μισθό, ενδεικτικό του ότι δεν δούλεψαν ποτέ τους.
      Τα λεφτόδεντρα και οι παχιές αγελάδες τελείωσαν και η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται εσαεί στα οικοδομήματα που κάποτε κάποιοι Έλληνες έχτισαν για Έλληνες.

      1. 1) Δεν κοιταζω με μισο ματι τους οποιους αλβανους. 2) Αν ειναι τοσο αξιοι και δουλευταραδες ΤΙ κανιυν εδω, γιατι δεν πανε να νυκοκοιρεψουν τη δικη τους χωρα; 3) Τα σχολεια που λετε πω; εβαψαν αφιλοκερδος στα Χανια ειναι σχολεια που εχουν δεκτει παιδια της δικης τους Αλβανικης κοινοτητας να φοθτισουν εκει. Και 4) Τι σας ςνοχλει εσας αν καπιοι, λιγοι Ελληνες ειναι ολη μερα στα καφε; Οι Ελληνες προγονοι τους εχουν δωσει πιλυ σκληρες μαχες για να ειναι τωρα αυτοι ελευθεροι και να κανουν οτι θελουν. Ακομα κι αν καθονται ολη μερα στα καφε ?

        1. Κυρία Τραβελάκη,

          1) Μάλλον τους κοιτάζετε, όσο κι αν δεν το παραδέχεστε, αλλιώς δεν θα σχολιάζατε.
          2) Η Αλβανία είναι ένα διαλυμένο κράτος, χωρίς ευκαιρίες. Να πάνε να κάνουν τι ακριβώς;
          Με τα μεροκάματα που κάνουν εδώ, στέλνουν κι έξω. Όχι μόνον Αλβανοί, αλλά και παραδουλεύτρες κλπ.
          3) Σωστά το είπατε, έχουν δεχτεί παιδιά Αλβανικής κοινότητας, δεν είναι Αλβανικά τα σχολεία. Θα μπορούσαν να το αφήσουν στο κράτος και πέρα βρέχει, αλλά ευαισθητοποιήθηκαν. Και το σχολείο μάλιστα που έφτιαξαν στο άρθρο ελληνικό είναι πάλι.
          4) Με ενοχλεί που μιξοκλαίνε για την ανεργία και βρίζουν τους κλέφτες πολιτικούς (όχι πως δεν είναι) και δεν πάνε να εργαστούν καθημερινή πρωί. Εκτός κι αν όλοι τους δουλεύουν απόγευμα οπότε πάσο.

          1. <> Δικά σας λόγια .
            Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί , αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες που μας διαφεύγουν . Ενας από τους λόγους που δεν υπάρχει ρευστότητα στην Ελλάδα είναι και τα ΜΕΓΑΛΑ , πιστέψτε με , κεφάλαια που φεύγουν έξω . Χρήματα δικά μας , του ελληνικού ισοζυγίου που όμως ΔΕΝ επενδύονται ξανά στην Ελλάδα , αλλά φεύγουν έξω . Δεν θέλω να επεκταθώ επί του θέματος , εξάλλου δεν έχει και κανένα νόημα αν μια οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων έφτιαξε ένα πεζούλι . ΄Ελεος δεν ανακάλυψαν και εξωπλανήτη , ένα πεζούλι έφτιαξαν όπως αυτά που ο κάθε χωρικός φτιάχνει στο χωριό του . Μήπως να τους δώσουμε και το <> ; Αμάν πια .

      2. Ωραίος ο χοντακιας και πολύ σωστά τα λέει.
        Οταν ρωτάω φίλους ανέργους το χειμώνα αν θέλουν να με βοηθήσουν στις ελιές τι μου λένε; «Όχι ρε είναι σκότωμα!»
        Οπότε κάθονται όλη μέρα στα προπατζηδικα μήπως κερδίσουν κανένα στοίχημα

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

    1. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ <> ΔΙΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ .
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ , ΝΑΙ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΛΛΙΩΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ .
      ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ , ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΕΙ . ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟ.

  4. <> Δικά σας λόγια .
    Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί , αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες που μας διαφεύγουν . Ενας από τους λόγους που δεν υπάρχει ρευστότητα στην Ελλάδα είναι και τα ΜΕΓΑΛΑ , πιστέψτε με , κεφάλαια που φεύγουν έξω . Χρήματα δικά μας , του ελληνικού ισοζυγίου που όμως ΔΕΝ επενδύονται ξανά στην Ελλάδα , αλλά φεύγουν έξω . Δεν θέλω να επεκταθώ επί του θέματος , εξάλλου δεν έχει και κανένα νόημα αν μια οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων έφτιαξε ένα πεζούλι . ΄Ελεος δεν ανακάλυψαν και εξωπλανήτη , ένα πεζούλι έφτιαξαν όπως αυτά που ο κάθε χωρικός φτιάχνει στο χωριό του . Μήπως να τους δώσουμε και το <> ; Αμάν πια .

  5. ΡΕ ΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) KAI ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ (ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ κ.λ.π.) ;;;;;
    ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ;;;;
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΦΑΕ ΑΡΧΑΙΟ ΚΛΕΟΣ….
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook