Χανιά | Ένα φανάρι στον κόμβο στο Πιθάρι – Ζητούμενο η ασφάλεια στη μετακίνηση

χανιά-ένα-φανάρι-στον-κόμβο-στο-πιθάρι-1755020

Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο που βρίσκεται στο Πιθάρι, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο Χανίων, για λόγους ασφαλείας και ρύθμισης της κίνησης, ζητάει κάτοικος της περιοχής (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr).

Απευθύνεται προς τον δήμο Χανίων, μεταφέροντας την εμπειρία της, καθώς μετακινείται καθημερινά, όπως τονίζει, στον δρόμο αυτόν.

Αρμόδια βέβαια για την εθνική οδό αεροδρομιου – Χανίων είναι η Περιφέρεια, αλλά η ουσία είναι ίδια.

Αναφέρει:

«Δεν ξέρω αν είναι στα πλάνα του Δημου και πόσο άμεσα, να τοποθετηθεί ένα φανάρι στον κόμβο στο Πιθάρι αλλά αν δεν είναι πρέπει να γίνει προτεραιότητα… χθες!

Τα ατυχήματα αποτρέπονται καθημερινά στο παρατσάκ μπροστά στα μάτια Χανιωτών και τουριστών (αφού πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο, προέκτασης του αεροδρομίου)

Αλλά ο προβληματισμός δεν αφορά μόνο την σύγκρουση οχημάτων…

Τα μεσημέρια, στις ώρες αιχμής η αναμονή των οδηγών που δεν κινούνται ευθεία (δηλαδή θέλουν να εισέλθουν από τον κεντρικό στο πιθάρι ή να πάνε από πιθαρι προς αεροδρόμιο) φτάνει τα 7 έως 10 λεπτά.

10 μακρά, βασανιστικά και αβέβαια λεπτά, μες τον καύσωνα και δη μέσα σε πυρωμένο αυτοκίνητο.

Προσωπικά, ο δρόμος μου με αναγκάζει να περνώ καθημερινά και έχω φοβηθεί τουλάχιστον 2 φορές ότι θα λιποθυμήσω στο τιμόνι από θερμοπληξία ή αφυδάτωση. Πλέον, αν δεν έχω παγωμένο νερό μαζί μου, νιώθω ανασφάλεια και επιλέγω μια διπλάσια εναλλακτική διαδρομή (η οποία φυσικά και μου διπλοστοιχίζει).

Αν η αγανάκτηση προέρχεται από μια 30χρονη γυναίκα, δε θέλω να φανταστώ πως το βιώνει ένας υπερήλικας.

Και στην τελική πόσο δύσκολο είναι να μπουν φανάρια?

Πρέπει πρώτα να πεθάνει κάποιος στην άσφαλτο για να ληφθούν μέτρα;»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ένα φανάρι στον κόμβο στο Πιθάρι – Ζητούμενο η ασφάλεια στη μετακίνηση

  1. Σίγουρα η τοποθέτηση φαναριού δεν είναι λύση. Θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με το φανάρι της Ακρωτηρίου, όπου τα πρωινά η ουρά από Ακρωτήρι προς Χανιά φτάνει μέχρι το Monte Vardia. Η ίδια διαδρομή έχει αυξηθεί κατά 10’ τουλάχιστον σε σχέση με πριν. Στο Πιθάρι θα είναι ακόμα χειρότερα λόγω του μεγαλύτερου πλήθους αυτοκινήτων. Σε όλο τον κόσμο αφαιρούνται τα φανάρια και αντικαθίστανται με κυκλικούς κόμβους κι εμείς εδώ θα βάζουμε όπου υπάρχει διασταύρωση για να αποφεύγεται η… θερμοπληξία! Σοβαρευτείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook