Χανιά | Ένα ενοικιαστικό αυτοκίνητο που έκανε 50€ το ’19, τώρα κάνει 70€ – «Επιτήδειοι βγάζουν ακατάλληλα αυτοκίνητα από μάντρες»

Πολύ πιο ακριβά είναι τα ενοικιαστικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως καταγγέλουν πολλοί επισκέπτες στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο αυτό και για να ερμηνεύσει τις νέες συνθήκες στην ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά, ο Χρήστος Μυλωνάκης, ο πρόεδρος των Γραφείων Ενοικιαστικών Αυτοκινήτων Χανίων, τοποθετήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89.6, ενημερώνοντας ότι οι φετινές τιμές υπολογίζονται περίπου 30% με 35% πάνω από αυτές του 2019, καθώς για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που τον Αύγουστο του ’19 έκανε 50€, πλέον ο κόσμος θα το βρει στα 70€.

«Εδώ και δύο χρόνια, προσπαθώντας να επιβιώσουμε, πουλήσαμε σημαντικό αριθμό από τα αυτοκίνητα του στόλου μας» σχολίασε, εξηγώντας γιατί έχουν ανέβει τόσο οι τιμές.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση αυτοκινήτων που παραγγέλλονται, όποτε δεν έγιναν μεγάλες επενδύσεις, ούτε από τοπικά γραφεία, ούτε και από πολυεθνικές εταιρείες. Αυτές οδήγησαν και στην μεγάλη αύξηση των τιμών, με συνέπεια αυξήσεις και στα μικρότερα γραφεία.

Ακόμη, ο κ. Μυλωνάκης κατήγγειλε ότι κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύθηκαν τη συγκυρία και έβγαλαν αυτοκίνητα από τις μάντρες που δεν είναι χαρακτηρισμένα και κατάλληλα για ενοικιαστικά και ουσιαστικά αυτοί είναι που δημιούργησαν το μεγάλο πρόβλημα με τις τόσο υψηλές τιμές. Έχουν μεν μάντρες και άδειες ενοικιαστικών αυτοκινήτων, όμως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλα. Έχουν γίνει καταγγελίες, σχολίασε, όμως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την αστυνομία εδώ και χρόνια.

Μιλώντας για το τουριστικό προϊόν, τόνισε ότι οι περισσότεροι τουρίστες (65%) τα προηγούμενα χρόνια έρχονταν μέσω τουριστικών πρακτορείων, ενώ μόλις το 35% μόνοι τους. Πλέον, κυρίως λόγω της πανδημίας, το 60% είναι αυτό που επιλέγει μόνο του τα στοιχεία των διακοπών του, το κατάλυμα, το ταξίδι και το αυτοκίνητο.

«Αν οργανωθούμε περισσότερο θα μπορούμε να απαλλαγούμε από την μοναδική εξάρτηση που έχουμε από τους tour operators. Όσοι επιστρέφουν σε νέες αγορές, όπως τα Βαλκάνια και η ανατολική Ευρώπη, πάνε αρκετά καλά, όπως και όσοι επέλεξαν να στηριχθούν στους Γερμανούς. Όσον αφορά τους Σκανδιναβούς, ποτέ δεν θα επανέλθουν όπως τους είχαμε συνηθίσει» συμπλήρωσε.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ