Χανιά | Εν αναμονή της ειδικής συνεδρίασης για τον Λόφο Καστέλι «χωρίς αστερίσκους και περιστροφές»

χανιά-εν-αναμονή-της-ειδικής-συνεδρία-1128717

Οριστικοποιείται η πρόθεση για ειδική συνεδρίαση και συζήτηση για τις «κοινωφελείς λειτουργίες» στον Λόφο Καστέλι, ώστε να μην μετατραπούν τα ιστορικά κτήρια σε ξενοδοχείο.

Για την θέση της δημοτικής αρχής, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τοποθετήθηκε κατά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο «χωρίς αστερίσκους και περιστροφές», επισημαίνοντας οτι η εισήγηση για την γνωμοδότηση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό έχει πλέον αποσαφηνιστεί και είναι ξεκάθαρο οτι θα προταθούν κοινωφελείς λειτουργίες για το Λόφο Καστέλι και αμιγή κατοικία για την περιοχή.

Επισήμανε οτι θα γίνει ειδική συνεδρίαση, ώστε να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις για το ζήτημα: «κάθε προσπάθεια δημιουργίας διαφορετικής εντύπωσης θα πρέπει να σταματήσει, αφού έχει εκφραστεί η θέση της δημοτικής αρχής επί του θέματος», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους, Άρης Παπαδογιάννης και Γρηγόρης Αρχοντάκης ζήτησαν εκτενή συζήτηση επί του θέματος κατά την ειδική συνεδρίαση, ώστε να παρθεί μία ουσιαστική και αμετάκλητη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης ξεκαθάρισε, σύμφωνα και με ψήφισμα που είχε εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, οτι θα ταχθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων, κάτι που διασφαλίζεται με τις κοινωφελείς χρήσεις του λόφου. Ακόμη, μίλησε για συμβολισμό και ιστορικότητα των κτιρίων, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η θέση αυτή, όπως τόνισε, είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο Τάσος Βάμβουκας επισήμανε την πρόταση που είχε κάνει η παράταξή του από το 2018 για χρήση του λόφου Καστέλι ως κέντρο καινοτομίας, στην οποία συμφωνούν και πολλού καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Γιάννης Σαρρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση και των υπόλοιπων παρατάξεων, που συμφωνούν με τις «κοινωφελείς λειτουργίες» για τα κτήρια της 5ης Μεραρχίας.

Ο Γιάννης Βουρλάκης υπενθύμισε παλαιότερες τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, μη συμφωνώντας με τις αναφορές για «δημόσιο χαρακτήρα» στο παρελθόν από παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίο, ξεκαθαρίζοντας την ανάγκη για την παρέμβαση που έχει συμφωνηθεί και αναμένεται να έρθει στον θεσμικό όργανο.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Εν αναμονή της ειδικής συνεδρίασης για τον Λόφο Καστέλι «χωρίς αστερίσκους και περιστροφές»

  1. το ροσα νερα ειναι ηδη ξενοδοχείο απλα κάποιοι δεν το λένε. Θα δειτε πολύ μεγάλες κωλοτούμπες οπως τοτε με τα μνημονια που δεν τα ψηφιζε κανεις κ περναγαν με πλειοψηφια. Ολοι οσοι αναφέρονται στο άρθρο θα καταλάβουν οτι ειναι απλα διαχειριστές και μαριονέτες μιας υποτιθέμενης πολιτικής ισχύς στα χέρια κινηματων και του λαού που δνε έχει καμιά δύναμη και μονιμως τον πίνει. χαχαχαχαχ!

  2. Ο λόφος Καστέλι είναι ήδη ολος ξενοδοχείο. Αιρμπιενμπι… Ενημερώστε τους…. Τώρα αν αλλάξουν χρήση μόνο στην στρατώνα Ρόζα νερα, ας ετοιμαστούν να πληρώσουν και τις αποζημιώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook