Χανιά | ΕΛΜΕ: Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε «σάκος του μποξ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4 ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Επίσης, τονίζει οτι θα στηρίξει τον εκπαιδευτικό που δέχθηκε την επίθεση του γονέα, ενώ καταγγέλει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δάσκαλοι και καθηγητές.

Αναλυτικά:

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την
απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε
Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές,
όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση. Να ορθώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!»

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓιατί κύκλωσαν εκατοντάδες Χανιώτες την Πλατεία Δικαστηρίων | Video+photos
Επόμενο άρθροΤριπλές εκλογές τον Μάιο «βλέπει» ο Κυριάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ