Χανιά | Έληξε η κατάληψη στο δημοτικό σχολείο της Καντάνου – Άγνωστο αν θα παραμείνει εξαθέσιο

χανιά-έληξε-η-κατάληψη-στο-δημοτικό-σχ-1298232

Σε λειτουργία έχει τεθεί και πάλι από την Τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου, καθώς οι γονείς που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισαν να τη σταματήσουν, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις – όπως οι ίδιοι αναφέρουν – ότι το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά τους, δεν θα μετατραπεί σε τριθέσιο από εξαθέσιο.

Από την Πέμπτη ως τη Δευτέρα, βρίσκονταν σε εξέλιξη διεργασίες, με τους γονείς να έχουν επικοινωνίες με τοπικούς βουλευτές. Ο μόνος που ανέβασε τους τόνους βέβαια ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε εκδώσει ανακοίνωση και αναμενόταν να φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση (Δείτε ΕΔΩ).

Όπως και να έχει, οι γονείς πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, έστω και αν ήταν μόνο προφορικά, ότι το σχολείο δεν θα υποβαθμιστεί και η κατάληψη έληξε.

Ωστόσο, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δεν επιβεβαιώνεται ότι το σχολείο δεν θα υποστεί σύμπτυξη τμημάτων.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη, η ίδια ανέφερε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να διερευνηθεί η αντιστοιχία του μαθητικού πληθυσμού προς τις θέσεις στα σχολεία και ότι η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό μαθητών στις τάξεις.

Στην ερώτηση αν η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ να παραμείνει το Δημοτικό Καντάνου όπως έχει λόγω του ορεινού της περιοχής, των μαθητών και των αντιδράσεων των κατοίκων, η απάντηση ήταν ότι, ενώ η διεύθυνση αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο σχολείο της Καντάνου και το έχει μεταφέρει στο ΥΠΑΙΘ, τον τελευταίο λόγο για το τί θα γίνει, τον έχει το υπουργείο.

Στην επισήμανση ότι αυτή η θέση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θυμίζει εξωτερικό παρατηρητή και όχι μια υπηρεσία που φέρει αρμοδιότητα για τα σχολεία του τόπου, η κα Ψαρουδάκη εξέφρασε τη διαφωνία της.

Προς το παρόν πάντως, καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν φορέα δεν υπάρχει για το τί θα γίνει τελικά με το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου. Ενδέχεται όμως να υπάρξουν εξελίξεις εντός της εβδομάδας.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook