Χανιά | Έληξε η απεργία της SAS – Κανονικά πλέον οι πτήσεις για Κρήτη

χανιά-έληξε-η-απεργία-της-sas-κανονικά-π-854178

Εληξε πριν από λίγες ώρες η απεργία των πιλότων της SAS που από τις 26 Απριλίου κρατούσε «καθηλωμένα» στα αεροδρόμια τα αεροσκάφη της σκανδιναβικής εταιρείας, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες που είχαν προορισμό το Πάσχα τα Χανιά να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Αργά το βράδι της Πέμπτης η διεύθυνση του σκανδιναβικού ομίλου των αερομεταφορών SAS ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα, η οποία επιτρέπει τον τερματισμό της απεργιακής κινητοποίησης που επηρέασε 380.000 επιβάτες.

Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων του ομίλου SAS ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα ότι συμφωνήθηκαν αυξήσεις μισθών 3,5% το 2019, 3% το 2020 και 4% το 2021, στο πλαίσιο της νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SAS, ο Ρίκαρντ Γκουσταφσόν, επιβεβαίωσε τη σύναψη της συμφωνίας και διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν 24 ώρες πριν η λειτουργία του αερομεταφορέα να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

Ο όμιλος ακύρωσε συνολικά πάνω από 4.000 πτήσεις ως χθες Πέμπτη αφότου οι πιλότοι του κήρυξαν απεργία την 26η Απριλίου, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Έληξε η απεργία της SAS – Κανονικά πλέον οι πτήσεις για Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook