Χανιά | «Έλαμψε» η παραλία του Βλητέ μετά τον καθαρισμό της από εθελοντές

χανιά-έλαμψε-η-παραλία-του-βλητέ-μετ-906802

Η εθελοντική ομάδα Plastic Pollution Prevention δραστηριοποιήθηκε στα Χανιά για τον καθαρισμό της Παραλίας Βλητέ στην Σούδα, έπειτα από τοπικό κάλεσμα για δράση.

Ο καθαρισμός διοργανώθηκε με την συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Green Team της ΔΕΔΙΣΑ και σχεδόν σε μία ώρα συλλέχθηκαν 500ltr απορριμμάτων από τους 15 εθελοντές μας.

Όπως αναφέρουν, «αυτό που διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια του καθαρισμού ήταν ότι κάτω από την άμμο είναι θαμμένα περισσότερα απορρίμματα, που έχουν καλυφθεί από την άμμο και τα κύματα τα τελευταία χρόνια. Για άλλη μια φορά, η κακή διαχείριση των αποβλήτων και η δημόσια ασυνειδησία οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα. Το νησί της Κρήτης είναι από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες και ως εκ τούτου το ανθρώπινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι τεράστιο κάθε καλοκαιρινή περίοδο.Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον, είτε είμαστε σε διακοπές είτε όχι! Δεν είναι «άλλων αρμοδιότητα» αν είμαστε σε διακοπές, είναι επίσης ευθύνη μας να μην αφήσουμε τίποτα πίσω, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε!Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σπύρο Πετράκη από την Green Team της ΔΕΔΙΣΑ, που είναι πάντα θετικός να συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες και όλους τους εθελοντές που ήρθαν και μας βοήθησαν να συμβάλλουμε σε αυτή την περιοχή των Χανίων.»zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook