Χανιά | Εκτόξευσαν πυραύλους Patriot και Hawk από το Μαράθι | Photos

χανιά-εκτόξευσαν-πυραύλους-patriot-και-hawk-από-1297603

Πολυήμερη δοκιμή των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων με εκτοξεύσεις πυραύλων Patriot και Hawk

Μία μεγάλη άσκηση δοκιμής της αντιαεροπορικής ομπρέλας πραγματοποίησαν από κοινού Ελλάδα και Γερμανία στο Πεδίο Βολής Κρήτης, στο Μαράθι, όπου βρίσκεται και το NAMFI (NATO MISSILE FIRING INSTALLATION).

Οι Γερμανοί δοκίμασαν το πυραυλικό αντιαεροπορικό – αντιβαλιστικό σύστημα Patriot και μαζί τους ενεργοποίησαν μία συστοιχία τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ τα στελέχη του Στρατού Ξηράς δοκίμασαν μία πυροβολαρχία πυραύλων Hawk.

Επί 5 ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, Έλληνες και Γερμανοί εκτόξευαν πυραύλους, δοκιμάζοντας πολύπλοκα σενάρια αντιμετώπισης κάθε πιθανής απειλής.

Για δεύτερη φορά φέτος, μετά το 2020, οι Γερμανοί προχώρησαν στη δοκιμή του αντιαεροπορικού συστήματος. Έστειλαν το προσωπικό τους, μαζί με το πυραυλικό σύστημα από το Κίελο της Γερμανίας.Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ταυτόχρονα με τους Γερμανούς και η Ελλάδα ενεργοποίησε μία πυροβολαρχία Patriot, η οποία ασκήθηκε από κοινού.

Ταυτόχρονα, για το Πυροβολικό του Στρατού Ξηράς ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσουν το μέσου βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα Hawk.

Με τις δοκιμές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει το απαύγασμα της αξιολόγησης αλλά και της εκπαίδευσης των στελεχών της.Οι πύραυλοι στόχευαν κυρίως Drones που εκτοξεύονταν από ράμπα, προσομοιάζοντας σενάρια που μπορούν να λάβουν χώρα κατά την διάρκεια ένοπλης σύρραξης.

Οι Patriot είναι οι «Σάρισες της Ελληνικής Άμυνας». Η χώρα μας τους απέκτησε το 2003. Διαθέτει 6 πυροβολαρχίες και είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου που έχουν ένα τόσο προηγμένο αμυντικό σύστημα αντιμετώπισης αεροπορικών και εναέριων απειλών. Έχουν την δυνατότητα εντοπισμού έως 100 στόχων και να τους καταρρίψει σε απόσταση έως 180 χιλιομέτρων.

Ταυτόχρονα, μαζί με τους Hawk που έχουν εμβέλεια περίπου 40 χιλιόμετρα, η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πυκνότερα, αλληλοκαλυπτόμενα και ισχυρότερα συστήματα αεράμυνας παγκοσμίως. Η Τουρκία δεν διαθέτει Patriot παρά μόνο μία πυροβολαρχία S-400, που τους έχει ενεργοποιημένους στην Άγκυρα.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook