Χανιά | Εκτινάχθηκε η ζήτηση σε ταξί – Περιμένουν «με τις ώρες» οι πελάτες

χανιά-εκτινάχθηκε-η-ζήτηση-σε-ταξί-π-1255815

Μέχρι και πριν δύο μήνες, η «πιάτσα» των ταξί ήταν γεμάτη με σταθμευμένα αυτοκίνητα που περίμεναν με τις ώρες κάποιον πελάτη για να εξυπηρετήσουν.

Σήμερα, είναι γεμάτη πελάτες που περιμένουν στην ουρά – και με τις ώρες – προκειμένου να βρουν ένα ταξί για να εκτελέσουν την διαδρομή τους.

Τον τελευταίο μήνα, έχει παρατηρηθεί εκτίναξη, ξαφνική και πρωτόγνωρη για τον χώρο εργασίας των οδηγών ταξί, όπως επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6 και στον Γιώργο Κολομπάκη.

«Από τις 2 Ιουλίου υπάρχει μία εκτίναξη ξαφνική και πρωτόγνωρη για την δουλειά την δική μας. Αυτή την στιγμή, σήμερα ειδικά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω των πτήσεων και όποιο αυτοκίνητο πηγαίνει στο Ακρωτήρι, πηγαίνει στο αεροδρόμιο να επιβιβάσει και κατεβαίνει κάτω, για αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση» είπε χαρακτηριστικά.

225 αυτοκίνητα, μέρα νύχτα στον δρόμο

Και τα 225 αυτοκίνητα ταξί που διαθέτει η πόλη, είναι μέρα νύχτα στον δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Καραπατάκη.

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχει πέσει μεγαλύτερη δουλειά από όση περιμέναμε.  Από ‘κει και πέρα ζητάμε την κατανόηση των επιβατών που περιμένουν λίγο παραπάνω στην ρεμίζα ή σε ραδιοταξί . Γίνεται ένας χαμός και με το κυκλοφοριακό, δεν έχει να κάνει μόνο με την δουλειά μας. Ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε από αυτόν τον «κυκεώνα» της δουλειάς.  Ξανά λέω υπάρχει εκτίναξη πρωτόγνωρη για εμάς».

Μεγάλη η ζήτηση των Χανιωτών για ταξί 

Αύξηση παρατηρείται στη ζήτηση των ταξί ως μέσο μεταφοράς και από τους Χανιώτες, όπως λέει ο πρόεδρος.

«Πλέον επιλέγει και ο ντόπιος το ταξί για λόγους ασφαλείας. Αυτή την στιγμή που μιλάμε στο 80% των εργαζομένων, ίσως και παραπάνω να είμαστε εμβολιασμένοι. Είναι ένα ασφαλές μέσο μεταφοράς δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο επιβάτης. Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έχει πέσει πολύ δουλειά. Τα αυτοκίνητα που για 15 μήνες καθόντουσαν με τις ώρες, τώρα προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό πελατών. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.» είπε.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μέχρι και σήμερα, τέλη Ιούλη, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες.

«Αυτή την στιγμή οι πελάτες μας είναι Έλληνες και όχι ξένοι. Επειδή όλοι οι επισκέπτες κάνουν κλεισίματα της τελευταίας στιγμής, ενδεχομένως να μην έχουν προλάβει ή δεν θέλουν να κλείσουν την μεταφορά τους με άλλο μέσο πλην το ταξί. Είναι πλέον το πιο ασφαλές μέσο. Υπάρχει μία εμπιστοσύνη από τους πελάτες προς εμάς. Ζητώ συγνώμη και την κατανόηση από το επιβατικό κοινό» κατέληξε.

zarpanews.gr

 

7 thoughts on “Χανιά | Εκτινάχθηκε η ζήτηση σε ταξί – Περιμένουν «με τις ώρες» οι πελάτες

  1. Όταν τα αστικά λεωφορεία στα Χανιά, έχουν δρόμολογια λες και είναι ΚΤΕΛ, και με πανάκριβο εισητήριο για τις αποστάσεις που διανύουν, είναι λογικό ο κόσμος που δεν έχει μεταφορικό μέσο να στραφεί στο ταξι.

  2. Λαθος φιλε μου!!!Αυτο γινεται εκει οπου τα οχηματα ανηκουν στο Δημοσιο και οι οδηγοι ειναι υπαλληλοι του,οπως στηην Αθηνα και τη Σαλονικη…Εδω τα οχηματα ειναι ΔΙΚΑ τους και οι οδηγοι ειναι οι ιδιοκτητες!!!Οσο θελουν βαζουν την τιμη!!!

    1. Υπάρχει ΦΕΚ ……μπορείς να το δεις κι μόνο σου …… καλό θα είναι ότι λέμε να το ξέρουμε και όχι να λέμε ότι μας κάνει την ζωή ποιο εύκολη ! Και εγώ έτσι νόμιζα…….μετα μου το τρίψανε στην μούρη και μ πέρασε !

  3. Ήρθαν τουρίστες και κάνουν επιλογή πελατών στην 1866 επιλέγοντας πελάτες και βέβαια ξένους παρακάμπτοντας την σειρά των πολιτών και ο λόγος προφανής. Για να τους γδάρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook