Χανιά | Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» στο ΚΑΜ

χανιά-έκθεση-αλληλεγγύη-και-αντίστα-870412

Το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Goethe-Zentrum Χανιά σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)» την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ώρα 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Χανιά).

Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

50 χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας. Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα – στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης – σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό η κ. Αργυρώ Γαναδάκη, Διευθύντρια του Goethe-Zentrum Χανιά και ο κ. Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα και η κ. Monika Frank, μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 & 19.00-21.00

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook