Χανιά | Εκπαιδευτικοί: Το νομοσχέδιο τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

χανιά-εκπαιδευτικοί-το-νομοσχέδιο-τσ-1046951

Νέα κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς το μεσημέρι στα Χανιά.

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο που προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης η σημερινή κινητοποίηση είναι άλλη μια κινητοποίηση στην αλυσίδα των αντιδράσεων για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου στην Βουλή.

Ο κ. Κυριακάκης είπε πως το νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά πλήττει κυρίως τα παιδιά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Επίσης έγινε αναφορά από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ στο άνοιγμα των σχολείων που όπως είπε τώρα δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία των μαθητών, κάτι που όπως σημείωσε αν συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιουργεί την αίσθηση, ότι μπορείς να μην προσέρχεσαι στο σχολείο, αλλά είναι το ίδιο να κάνεις μάθημα από μακριά.

Ο κ. Κυριακάκης είπε επίσης πως αυτό που κρύβεται αυτή την περίοδο είναι η διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Τσαλαπάκης πρόεδρος του ΣΕΠΕ είπε πως «αυτό που ζητάμε είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου», ενώ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών αιθουσών.

Τέλος εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, μέλος του Δ.Σ του ΣΕΠΕ Χανίων κα Μαρία Γιαννάκη είπε πως «θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα να μην τολμήσουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο για την παιδεία για το οποίο τόνισε πως τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών», ενώ ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί και η τροπολογία για τις κάμερες».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook